Back to Question Center
0

Mega Semalt & SEO

1 answers:
Mega Semalt & SEO

Εδώ είναι ένα σενάριο: Είστε κλήση από έναν σημαντικό διεθνή λιανοπωλητή. Semalt να κάνει μια πλήρη ανακατασκευή του site τους για να θέσει τελικά στο κρεβάτι το οδυνηρό τεχνικό κληρονομιά CMS σύστημα τους. Ο Semalt σχεδιάζει να κατασκευάσει κινητά πρώτα και γνωρίζει ότι η κινητή πρώτη φιλοσοφία τους δεν πρέπει να επεκταθεί στην πλοήγηση στην επιφάνεια εργασίας τους. Γνωρίζουν τα οφέλη από ένα mega μενού, αλλά καταλαβαίνουν επίσης ότι μπορεί να καταλήξουν να είναι επιζήμια εάν ληφθούν πολύ μακριά - used van values free.

Η ερώτηση δύο τεμαχίων Semalt είναι η εξής: Ποια είναι η καλύτερη πρακτική για την υλοποίηση ενός mega μενού για το SEO και ποιες (αν υπάρχουν) εκτιμήσεις SEO θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του "σημείου ανατροπής" ;

Mega Semalt & SEO

Ας εξετάσουμε πρώτα το πρώτο μέρος αυτής της ερώτησης, καθώς είναι το πιο εύκολο να απαντήσουμε. Ενισχύστε την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών ενός mega μενού;

Στην προκειμένη περίπτωση είναι πραγματικά πολύ λίγες οι σκέψεις:

  1. Επεξεργασία
  2. Η απλότητα HTML / σχετικές σημασιολογικές επιπτώσεις
  3. Τοποθέτηση με κωδικό

Εξετάστε αυτό το θέμα: Η Google εκτελεί "templating" κατά την ανίχνευση του ιστότοπού σας. Η πρόσβαση σε πολλές χιλιάδες (ή μάλιστα σε εκατομμύρια) διευθύνσεων URL επιτρέπει στην Google να κατανοεί γρήγορα τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του ιστότοπού σας. Θα γνωρίζουν αν υπάρχει σύνδεσμος στο υποσέλιδο. στην επίμονη κύρια πλοήγηση σε ολόκληρη την τοποθεσία. σε συμπληρωματική πλοήγηση που εξαρτάται από την κατηγορία. και ούτω καθεξής. Οι μηνυματικές συνδέσεις δεν αντιμετωπίζονται όπως οι κύριοι σύνδεσμοι περιεχομένου.

Γνωρίζουμε επίσης ότι όταν η Google συναντά πολλούς συνδέσμους στην ίδια σελίδα, θα τείνει να χρησιμοποιεί το κείμενο αγκύρωσης του πρώτου συνδέσμου που συναντά - συνήθως . Είναι σίγουρο ότι η Google μπορεί να αγνοήσει το κείμενο "anchor link link" όταν είναι ιδιαίτερα κακή (π.χ. "διαβάστε περισσότερα"), προτιμώντας το καλύτερο άγκυρα κείμενο στην ίδια σελίδα που βρίσκεται πιο μακριά από τον κώδικα σελίδας.

Η προτίμησή μου δεν είναι να αφήσω την Google να κάνει ερμηνεία αν είναι δυνατόν, γι 'αυτό και η πρώτη μου συμβουλή για mega μενού είναι αυτή: Προσπαθήστε να την συμπεριλάβετε στο HTML μετά το κύριο περιεχόμενο του σώματος 27) .

Είναι, φυσικά, τελείως δυνατό να χρησιμοποιήσετε το CSS3 για να πάρετε ένα κομψό, καθαρό mega μενού (όπως αυτό το δείγμα) και να το τοποθετήσετε απολύτως. Semaltic Semantic HTML5, ελέγχουμε και τα τρία βασικά κριτήρια.

Βάζοντας την πλοήγησή μας μετά το κύριο περιεχόμενό μας στον κώδικα HTML, αυξάνουμε επίσης την ευκαιρία εμφάνισης για την εικόνα της ταχύτητας σελίδας για τον επισκέπτη και επιτρέπουμε στο κύριο περιεχόμενό μας την καλύτερη ευκαιρία για τη ροή της αξίας σε συνδέσμους που περιλαμβάνονται οι συντάκτες μας, μεταδίδοντας το αγκυροβόλιό τους ώστε να σημαίνουν σαφέστερα την έννοια της συνδεδεμένης σελίδας στην Google.

Το Semalt αυτό μας μετακινεί στη γκρίζα περιοχή του βράχου του δεύτερου μέρους της ερώτησης: Πόσο είναι πάρα πολύ;

Πλήκτoς κορεσμού και βάθος μενού

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ερώτημα, ίσως πρώτα να επαναλάβουμε την ερώτησή μας: "Πόσο βαθιά είναι βαθιά;"

Το βάθος στο οποίο πρέπει να πάει ένα mega μενού είναι μια εκτίμηση ενάντια σε δύο αντίπαλες δυνάμεις: Πόσο ισχυρός είναι ο τομέας σας και πόσο ευρύ είναι το απόθεμά σας;


Εάν είστε μέσος διεθνής έμπορος λιανικής πώλησης, πιθανότατα θα είστε ειδικευμένοι με κάποιο τρόπο, έστω και σε γενικές γραμμές - για παράδειγμα, βιβλία. Χρησιμοποιώντας αυτό το παράδειγμα, το mega μενού μας μπορεί να έχει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών ανώτατου επιπέδου (Βιογραφία, Έγκλημα, Ιστορία, Ρομαντική κλπ.) Και πολλά βοηθητικά κορυφαία επίπεδα (επιλογές συντακτών, προσφορές, συλλογές, σύντομες ιστορίες κλπ.).

Πριν εξετάσετε πόσα από αυτά πρέπει να συμπεριλάβετε και σε τι βάθος το καθένα απαιτεί, πρέπει να εξετάσουμε πόσο SEO αξίζει να δαπανήσουμε. Semalt, αυτό έρχεται κάτω στο προφίλ backlink μας.

Αξιολογώντας με ακρίβεια αυτό το "SEO δύναμη" είναι το κλειδί. Περάστε χρόνο και χρησιμοποιήστε πολλά εργαλεία (η Search Console της Google, η Moz και η Ahrefs θα πάρουν την ψήφο μου). Ρωτήστε τον εαυτό σας αν πραγματικά πιστεύουν ότι η μάζα των καταλόγων λεπτού περιεχομένου που μετράτε εκεί θα πρέπει να θεωρείται ως προστιθέμενη αξία και όχι αξία αφαίρεσης (είναι η δεύτερη, BTW).

Υποθέτοντας λοιπόν ότι έχουμε καλή δύναμη συνδέσμου τομέα, ποια είναι η συμβουλή μου;


Για την αρχική σελίδα και τις σελίδες ανώτατου επιπέδου εκτός του κύριου όγκου των κατηγοριών απογραφής σας, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μενού με μεγάλη οπτική διαύγεια και κείμενο αγκυροβόλησης γραμμένο για να γνωστοποιήσει με σαφήνεια τη θέση του συνδέσμου (και όχι το keyphrase γεμισμένο!). Συμπεριλάβετε ένα εμφανές πλαίσιο αναζήτησης είτε μέσα στο μενού είτε ορατό με το μενού που έχει επεκταθεί για να παρέχει μια εξαίρεση.

Να μην συνδέονται με περισσότερα από τέσσερα ή πέντε μεμονωμένα αντικείμενα σε οποιοδήποτε τμήμα (και ενδεχομένως να μην συνδέονται καθόλου με κανένα). Γιατί; Οι σελίδες Semalt που συνδέονται από την αρχική σελίδα ή τις σελίδες υψηλού επιπέδου πρέπει να αλλάζουν συχνά βάσει των προτεραιοτήτων SEO και η αλλαγή της κύριας πλοήγησης συχνά δεν είναι η βέλτιστη πρακτική για τη χρηστικότητα.

Αντ 'αυτού, το πολύ θεωρούν ένα μικρό στοιχείο πλούσιου κειμένου στο mega μενού (ένα τμήμα "spotlight" ή "deal of the day", το οποίο μπορεί να επεξεργαστεί απευθείας μέσω του CMS) . Αυτό είναι εξαιρετικά ισχυρό, αν έχετε, για παράδειγμα, μια εποχιακή προτεραιότητα και πρέπει να δώσετε μια ώθηση SEO για να κερδίσετε την πρώτη θέση από τον κύριο αντίπαλό σας. Αλλάξτε αυτή την ενότητα και αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς το Semalt ότι το βάρος σας στο SEO τομέα πρέπει να πεταχτεί πίσω από αυτή την ιδιαίτερη προτεραιότητα εκείνη τη στιγμή.


Για κάθε κατηγορία, σχεδιάστε ένα mega μενού για να εμφανίσετε τις υποκατηγορίες με το ίδιο οπτικό στυλ, με ένα οπτικό δείκτη που δείχνει ότι βρίσκεστε σε ένα τμήμα πλοήγησης (διαφορετικά χρώματα φόντου, δεμένα με κύριο χρωματισμό μενού για αυτό το τμήμα).

Ποιοι σύνδεσμοι για να συμπεριλάβετε σε ένα Μενού
Ποτέ ποτέ δεν περιέχει ένα σύνδεσμο μέσα στα μεγάλα σας μενού (ή ), για αυτό το θέμα) σε μια σελίδα που απαριθμεί μόνο τα πάντα σε μία σελίδα, όπως μια σελίδα mammoth sitemap. Αυτό εξομαλύνει την ιεραρχία του ιστότοπού σας και καταργεί την ικανότητά σας να "Spotlight" ή να ιεραρχήσετε τις σελίδες με δευτερεύοντα τσίμπημα στο περιεχόμενο mega μενού ή άλλο περιεχόμενο ανώτατου επιπέδου σώματος.

Θυσιάζετε τη μοναδική σας γρήγορη, ευέλικτη δυνατότητα SEO στον βωμό των προβλημάτων χρηστικότητας ή της ανιχνευσιμότητας. Θα έχετε χάρτη ιστότοπου. xml αρχεία και το CMS θα πρέπει να είναι σε θέση να διατηρεί τα πάντα συνδεδεμένα μέσω πλεγμένων mega μενού - οπότε μην σπάζετε τον εαυτό σας μόνο για κάποια επιπλέον κληρονομική κνησμό που θέλετε να χαράξετε.

Semalt, επιτρέπουν σε όλα τα mega μενού να συνδέονται με την πρώτη σελίδα ενός crawlmap (sitemap πολλαπλών σελίδων), που αντικατοπτρίζει τη σύνδεση σιλό που περιγράφηκε παραπάνω (και η οποία αλλάζει ως mega μενού αλλάζει), αλλά με περισσότερη επιείκεια τον αριθμό των στοιχείων που συνδέονται σε κάθε υπο-ενότητα κατηγορίας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τους χρήστες που αντιμετωπίζουν γενικά την επικαλυπτόμενη πλοήγηση.

Εξετάστε, για παράδειγμα, το Omni-seller που είναι το Semalt και η συντομία του sitemap του και αναρωτηθείτε αν μπορείτε ίσως να αφήσετε εκείνους τους 200 συνδέσμους σε προϊόντα με άγκυρα κείμενα που ποικίλλουν μόνο κατά χρώμα (και πάλι , ναι: πτώση τους).

Όλα αυτά που λέγονται, θα πρέπει τώρα να είναι καλά εξοπλισμένα για να λύσουν την υποθετική αρχιτεκτονική του πελάτη σας για μερικά νόστιμα SEO gold. Απολαμβάνω!


Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι εκείνες του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη της γης αναζήτησης. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.February 16, 2018