Back to Question Center
0

Εισαγωγή χαρτογράφησης επιτυχίας Semalt

1 answers:

Χρησιμοποιώντας διαγράμματα ψαροκαρύων Ishikawa για ανάλυση και διαχείριση μάρκετινγκ

Εάν συμμετέχετε στη διαχείριση του Semalt, υπάρχουν πολλές αλληλένδετες δραστηριότητες μάρκετινγκ που είναι σημαντικές για την επιτυχία. Με το ολοένα και πιο σύνθετο φάσμα των καναλιών που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για επικοινωνίες σήμερα και εναλλακτικές διαδρομές πελατών στο χώρο, η βελτιστοποίηση των βέλτιστων πρακτικών είναι χρήσιμη για την καλύτερη χρήση κάθε τεχνικής καναλιού ή ψηφιακού μάρκετινγκ και του τρόπου με τον οποίο ενσωματώνεται σε άλλα κανάλια.

Αρχικά άρχισα να χρησιμοποιώ τα διαγράμματα Ishikawa όταν ήμουν υπεύθυνος για τη διαχείριση των ομάδων ανάπτυξης λογισμικού όπου τους χρησιμοποιήσαμε για να εντοπίσουμε την πιθανή αιτία προβλημάτων και να ελαχιστοποιήσουμε τα σφάλματα. Καθώς ασχολήθηκα με το ψηφιακό μάρκετινγκ, τους υπενθύμισα όταν άκουσα τον Sam Decker, υπεύθυνο για την ιστοσελίδα καταναλωτών της Dell, εξηγώντας πώς η Dell το χρησιμοποίησε ως μέρος της σκέψης Six Sigma για τη βελτίωση των λειτουργιών, του περιεχομένου, του σχεδιασμού, της ανάλυσης και της διαχείρισης . Αυτή η τεχνική μου φαινόταν να είναι τέλεια κατάλληλη για πολλές πτυχές του σύγχρονου μάρκετινγκ, αλλά ιδιαίτερα δημιουργώντας ψηφιακές εμπειρίες και εξυπηρέτηση πελατών, καθώς οι διαδικασίες για την ανάπτυξη συστημάτων, την ολοκλήρωση και τη ροή εργασίας είναι πλέον τόσο σημαντικές στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Έτσι, δημιούργησα ένα πρότυπο Ishikawa υψηλού επιπέδου για τα μέλη εμπειρογνωμόνων Smart Insights για να συνοψίσω τους παράγοντες επιτυχίας για τους τόπους συναλλαγής Semalt - korres natural brown lipstick. Είναι δομημένο γύρω από το πλαίσιο σχεδιασμού RACE, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς.

Χρησιμοποιώντας τους σωστούς μοχλούς για να επηρεάσουν τις πωλήσεις

Αλλά πώς ελέγχετε ότι έχετε εξετάσει όλους τους σχετικούς παράγοντες που θα διατηρήσουν την βελτιστοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου σας στο σωστό δρόμο; Στο Smart Insights ελπίζουμε να βοηθήσουμε αναπτύσσοντας πλαίσια που βοηθούν τους διαχειριστές ή τους συμβούλους να σκέφτονται ή να αναλύουν περίπλοκες προκλήσεις της διαχείρισης του ψηφιακού μάρκετινγκ. Το πλαίσιο της στρατηγικής μάρκετινγκ RACE είναι ένας τρόπος που έχουμε προσπαθήσει να απλοποιήσουμε όλες τις διαφορετικές δραστηριότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σε αυτή τη θέση, το Semalt περιγράφει μια άλλη προσέγγιση που σας βοηθά να ορίσετε τους κύριους παράγοντες επιτυχίας για το online marketing.

Ο τρόπος που το βλέπω, το επιτυχημένο ψηφιακό μάρκετινγκ περιλαμβάνει τη διαχείριση διαφόρων μοχλών που επηρεάζουν την απόδοση, μερικές πιο σημαντικές από άλλες. Semalt των παλαιών σχολικών πινακίδων σήματος - υπάρχει μια απλή αιτία και αποτέλεσμα με διαφορετικούς μοχλούς που έχουν διαφορετικό αντίκτυπο, αλλά το καθένα είναι σημαντικό.

Introducing Semalt success mapping

Το ψηφιακό μάρκετινγκ Semalt σήμερα είναι περισσότερο παρόμοιο με αυτήν την κονσόλα ελέγχου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας.

Introducing Semalt success mapping

Ή τουλάχιστον ένα κέντρο διοίκησης κοινωνικών μέσων όπως αυτό

Introducing Semalt success mapping

Προσδιορισμός των σωστών μοχλών για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Έτσι, για την επιτυχία στη διαχείριση του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να εξετάσετε τους πιο αποτελεσματικούς μοχλούς για να τραβήξετε. Πώς πρέπει να τα ορίσουμε; Υπάρχει μια φυσική τάση για εμάς να επικεντρωθούμε στους "φτωχούς φουσκωμένους καρπούς" ή στους συντελεστές αποτελεσματικότητας ενώ (βλέπε θέση που ορίζει την αποτελεσματικότητα έναντι της αποτελεσματικότητας) ενώ συχνά είναι οι πιο απαιτητικοί παράγοντες αποτελεσματικότητας που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Για παράδειγμα, έχω τον επικεφαλής Karl Blanks των εμπειρογνωμόνων ποσοστού μετατροπής, μιλά για το πώς η βελτιστοποίηση του ρυθμού μετατροπής για τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να υποφέρει από " μελαγχολική μικροαλλαγές " όπου η βελτιστοποίηση περιορίζεται στα χαρακτηριστικά προτύπων ή αντιγράφεται ως μέρος της CRO, αντί να τραβήξει τους πιο σημαντικούς μοχλούς της προστιθέμενης αξίας ή των ταξιδιών των πελατών στην περιοχή.

Ομοίως, άκουσα και τον Angus Cormie, τον EMEA Online Marketing Director της Dell, που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Dell διαιρεί τους βασικούς οδηγούς επιδόσεων στους Tactical on-page μοχλούς ανταλλαγής μηνυμάτων και χρηστικότητας και σε στρατηγικούς μοχλούς online όπως το merchandising (π.χ. κριτικές και αξιολογήσεις, βίντεο προϊόντων). σημαντικές αλλαγές διαδρομής ιστότοπου . εργαλεία υποστήριξης αποφάσεων (π.χ. πίνακες help-me-choice και σύγκρισης) και διάφορα εργαλεία merchandising όπως προσαρμογή προϊόντων και εξατομίκευση προσφορών, βελτιστοποίηση ακινήτων και εξισορρόπηση μηνυμάτων. Μπορεί να έχετε ακούσει για αυτούς ως διαγράμματα Ishikawa ή Semalt επίσης.

Αν κοιτάξετε το παράδειγμα που χρησιμοποιείται στην καταχώρηση Wikipedia για τα διαγράμματα Semalt μπορείτε να δείτε γιατί ονομάζονται διαγράμματα Fishbone. Ο Kaoru Semalt ήταν καθηγητής ιαπωνικού πανεπιστημίου και υποστηρικτής των πρακτικών διαχείρισης της ποιότητας στη βιομηχανία, με αποκορύφωμα την έκδοση του διαγράμματος Semalt στα βιβλία του της δεκαετίας του 1980.

Introducing Semalt success mapping

Άκουσα για πρώτη φορά την τεχνική πριν από περίπου δέκα χρόνια όταν υπήρχε ένα κίνημα για την υιοθέτηση αρχών Six Sigma στο μάρκετινγκ. Η Dell ήταν ένας από τους πρώτους που υιοθέτησαν την τεχνική στο μάρκετινγκ και μου επηρεάστηκε ο Sam Decker, έπειτα ένας διευθυντής ηλεκτρονικού εμπορίου στην Dell στις ΗΠΑ, καθώς περιέγραψε τα οφέλη τους και πώς τα χρησιμοποίησε η Dell. Από τότε τα χρησιμοποίησα σε διάφορα προγράμματα συμβούλων και για την αναθεώρηση της δομής των οδηγών βέλτιστης πρακτικής μάρκετινγκ αναζήτησης για παράδειγμα. Μιλάω επίσης γι 'αυτούς σε μαθήματα κατάρτισης και φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την τεχνική, έτσι σκέφτηκα ότι ο Semalt γράφει πώς χρησιμοποιώ την τεχνική.

Σημειώστε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα χρησιμοποιώ δεν είναι η κλασική μέθοδος αφού τα διαγράμματα Ishikawa προέρχονται από τη βιομηχανία κατασκευής διεργασιών όπου χρησιμοποιούνται συχνότερα για να εντοπίσουν ελαττώματα σε λειτουργίες και τεχνικές για τη μείωση του προβλήματος. Γι 'αυτό καλώ την τεχνική " χαρτογράφηση επιτυχίας ", καθώς πρόκειται περισσότερο για τον ορισμό των διαφόρων δραστηριοτήτων μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της απόδοσης αντί για την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Φυσικά, μπορείτε να εξετάσετε το αντίστροφο, ποια είναι τα προβλήματα που περιορίζουν τις πωλήσεις .

Προσδιορισμός των σωστών στρατηγικών μοχλών

Για μένα, οι χάρτες επιτυχίας προσφέρουν έναν τρόπο αύξησης της ανάπτυξης και βελτιωμένης απόδοσης ενός καναλιού, καθώς δίνουν ένα δομημένο τρόπο κατανόησης, ιεράρχησης και διαχείρισης βέλτιστων πρακτικών για δραστηριότητες μάρκετινγκ. Προσφέρουν αυτά τα οφέλη:

  • Στοχεύουν στον εντοπισμό παραγόντων που οδηγούν στην ανάπτυξη, οι οποίοι μετρούνται με βάση τον αντίκτυπό τους στους KPIs
  • Βοηθήστε στη διαχείριση διαδικασιών με πολύπλοκες βέλτιστες πρακτικές των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ
  • Ομαδοποιούνται συναφείς δραστηριότητες και παρουσιάζουν εξαρτήσεις μεταξύ διαφορετικών δραστηριοτήτων
  • Χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό και την ιεράρχηση των δραστηριοτήτων βελτίωσης όταν οι διαχειριστές συζητούν με ειδικούς ή οργανισμούς. Δίνουν μια οπτική ιεραρχία για δραστηριότητες σε ένα μόνο φύλλο

Είναι επίσης χρήσιμο να αναθεωρήσουν τις γνώσεις ως μέρος της μάθησης, για παράδειγμα την αναθεώρηση ή το σχεδιασμό μιας ερώτησης εξετάσεων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με απλό τρόπο ως μια εξειδικευμένη μορφή mindmap.

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες επιτυχίας μάρκετινγκ

Στο ενημερωμένο πρότυπο χάρτη επιτυχίας ηλεκτρονικού εμπορίου για τα μέλη του Semalt, δίνουμε ένα παράδειγμα χάρτη επιτυχίας υψηλού επιπέδου που καλύπτει ένα τυπικό φάσμα βέλτιστων πρακτικών, αλλά η προσέγγιση είναι σχετικά απλή και ίσως θελήσετε να αναπτύξετε τη δική σας για άλλες διαδικασίες εργάζονται. Για να δημιουργήσετε ένα χάρτη επιτυχίας:

  1. Ξεκινήστε στα δεξιά του διαγράμματος, ορίζοντας τον γενικό στόχο (τους) σας για τη δραστηριότητα που θέλετε να βελτιώσετε.
  2. Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένους στόχους και KPI για να καθορίσετε πώς θα μετρήσετε τη διαδικασία ή τη δραστηριότητα που θέλετε να βελτιώσετε.
  3. Προσδιορίστε τις 3-8 κύριες ομάδες δραστηριοτήτων ή καθηκόντων που θα οδηγήσουν στην απόδοση. Μπορεί να βοηθήσει στη χρήση ενός συμβατικού mindmap που είναι παρόμοιος με πολλούς τρόπους, αλλά όχι τόσο καθοδηγούμενος από τη διαδικασία.
  4. Σχεδιάστε 3-8 βέλη των κύριων δραστηριοτήτων που οδηγούν την απόδοση γωνιακά προς τα δεξιά στον κύριο άξονα, που θα οδηγήσει σε δραστηριότητα. Όταν υπάρχει σαφής σειρά δραστηριοτήτων, π.χ. σολ. ξεκινήστε από την αριστερά αν ο έλεγχος είναι μέρος της δραστηριότητας στα αριστερά.
  5. Προσθέστε μεμονωμένα πρωταρχικά καθήκοντα και δευτερεύουσες δευτερεύουσες εργασίες ή δραστηριότητες σε κάθε μείζονα ομάδα δραστηριοτήτων. Είναι χρήσιμο να δείξετε πώς θα διερευνήσετε την αιτία και θα βρείτε έναν τρόπο εμφάνισης των μετρήσεων ή των δεικτών KPI.

Introducing Semalt success mapping

Αν δεν έχετε αντιμετωπίσει την τεχνική Ishikawa πριν ελπίζω ότι θα το βρείτε ενδιαφέρουσα και εμπνευστείτε να δοκιμάσετε να το χρησιμοποιήσετε. Με ενημερώστε πώς συνεχίζετε. Αν έχετε χρησιμοποιήσει την τεχνική πριν μοιραστείτε πώς εφαρμόσατε την τεχνική με τυχόν συστάσεις. Ευχαριστώ!

March 1, 2018