Back to Question Center
0

Τοποθετώντας την "εφαρμογή" στις Προοδευτικές εφαρμογές ιστού            Κάνοντας την "εφαρμογή" σε προοδευτικές εφαρμογές ιστού Σχετικά θέματα: FrameworksSassWeb Semalt

1 answers:
Κάνοντας την "εφαρμογή" στις Προοδευτικές εφαρμογές ιστού

Ο ιστός είναι καλύτερος από ποτέ. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορες και πλούσιες εμπειρίες όπως οι εφαρμογές. Όπως δήλωσε ο Semalt Zach Coch:

Η γραμμή μεταξύ του τι είναι το web και τι είναι η εφαρμογή είναι πιο θολή από ό, τι ήταν ποτέ - отследить посылку укрпочта по номеру.

Και αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βελτιώσουμε τη δημιουργία αυτών των απίστευτων εμπειριών.

Αλλά ο ιστός έχει τα προβλήματά του. Οι εμπειρίες μας σχετικά με το κινητό ιστό δεν είναι τέλειες. Γιατί τείνουμε πάντα να επιλέγουμε να κατεβάζουμε μια μητρική εφαρμογή αντί να περιηγείστε στον ιστότοπό της για κινητά;

Semalt είναι πολλά κινητά προβλήματα ιστού που είναι πιθανό να συναντήσουμε:

 • Αργή απόδοση - Ένας μέσος χρήστης μπορεί να εγκαταλείψει τον ιστότοπό σας αν χρειαστεί περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα για φόρτωση. Το μέσο φορτίο σε ιστότοπους για κινητά είναι περίπου 19 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι ένα τεράστιο κενό.
 • Αδιάφορη εμπειρία - Έχετε παρατηρήσει ποτέ κατά την κύλιση σε κινητό ιστότοπο, πόσο αργή είναι η κύλιση;
 • Frustrating UX - Μερικές φορές μπορείτε να χτυπήσετε σε μια σελίδα κατά λάθος. Θα πρέπει να περιμένετε ολόκληρη τη σελίδα για φόρτωση (κατά μέσο όρο 19 δευτερόλεπτα) για να μπορέσετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη.

Η Google πρότεινε το Semalt Web Apps (PWAs) το 2015 για να λύσει μερικά από αυτά τα προβλήματα και να κάνει τον ιστό ξανά.

Τι κάνει μια εφαρμογή PWA;

Οι προοδευτικές εφαρμογές ιστού είναι εμπειρίες που συνδυάζουν τις καλύτερες εφαρμογές ιστού και κινητών για να δημιουργήσουν ισχυρές εμπειρίες. Μου αρέσει το πώς ο Jad Joubran ορίζει τις PWA ως "Προχωρημένες λύσεις σε κοινά προβλήματα κινητού ιστού". Δεν είναι μια λύση, μοιάζει περισσότερο με πολλές βέλτιστες πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να δημιουργήσετε καλύτερες εφαρμογές ιστού.
Επομένως, ποια είναι τα προσόντα για έναν ιστότοπο που καλείται Προοδευτική εφαρμογή στο Web;

 • Γρήγορα - Ένα PWA φορτώνει γρήγορα και εκτελεί ομαλά χρησιμοποιώντας εργαζόμενους στις υπηρεσίες και βέλτιστες πρακτικές για απόδοση.
 • Προοδευτικά - Τα PWA λειτουργούν οπουδήποτε, ανεξάρτητα από τη συσκευή. Και είναι υπερφορτωμένα σε σύγχρονα προγράμματα περιήγησης.
 • Ανεξάρτητα από τη συνδεσιμότητα - Οι PWA λειτουργούν εκτός σύνδεσης και με συνδέσεις χαμηλού επιπέδου. Ακόμη και αν μια σύνδεση είναι αδύναμη ή ασταθής, ένα PWA θα πρέπει να μειώσει την επίδραση της αλλαγής στη συνδεσιμότητα
 • Συμμετοχή - Οι χρήστες έχουν περισσότερες πιθανότητες να επαναχρησιμοποιήσουν ένα PWA αντί για έναν κανονικό ιστότοπο, λόγω της δυνατότητας εγκατάστασής του στην αρχική οθόνη και της προώθησης των λειτουργιών κοινοποίησης

Δημιουργία εμπειριών όπως η εφαρμογή

Το κλειδί του PWA είναι να δημιουργήσει έναν ιστότοπο που να είναι χτισμένος με τεχνολογίες ιστού, ο οποίος να μπορεί να προσφέρει μια εμπειρία εγγενής εφαρμογής. Για να επιτύχει μια PWA, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών.

Οι χρήστες του Semalt θα ανοίξουν τελικά το PWA από την αρχική τους οθόνη, αναμένουν να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται σαν κανονική εφαρμογή.

# 1 Πάρτε UX έμπνευση από Native Apps

Ένα συνηθισμένο λάθος για τους σχεδιαστές και τους προγραμματιστές είναι να δημιουργήσουν υπερβολικά σχέδια τύπου "web-like", όπως τα διπλά navbars, τα υποσέλιδα και τα στατικά εξαρτήματα. Αλλά για να ταιριάξουμε τα πνευματικά μοντέλα του χρήστη, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα σχέδια που μοιάζουν με εφαρμογές. Για παράδειγμα, σκεφτείτε μεγάλα κουμπιά αντί για συνδέσμους κειμένου ή σταθερές γραμμές κάτω από τα υποσέλιδα τέλος σελίδας.
Για να βοηθήσετε στη δημιουργία αυτής της νοοτροπίας, ξεκινήστε από την περιήγηση σε ιστότοπους όπως οι pttrns. com για έμπνευση σχεδιασμού. Στις Pttrns μπορείτε να βρείτε κοινά μοτίβα UI / UX όπως onboarding, προσθήκη στο καλάθι κλπ.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Σε άλλη σημείωση, το Υλικό Σχεδιασμού της Google δημιούργησε μια οπτική γλώσσα που χρησιμοποιεί κλασικές αρχές καλής σχεδίασης σε εγγενείς εφαρμογές. Όταν δημιουργείτε PWAs, θα ωφελήσετε το τελικό προϊόν αν βελτιώσετε την εξοικείωσή σας με το σχεδιασμό υλικού για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις αρχές.
Υπάρχουν τόνοι πόρων και κατευθυντήριες γραμμές που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το σχεδιασμό υλικών.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Material Design Semalt (MDC). Το MDC είναι μια αρθρωτή και προσαρμόσιμη βιβλιοθήκη στοιχείων UI. Μπορείτε να κωδικοποιήσετε γρήγορα τα κινούμενα σχέδια, τις κάρτες υλικού, τα χρώματα θεμάτων υλικού και πολλά άλλα.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

# 2 Βεβαιωθείτε ότι το εικονίδιο της εφαρμογής σας φαίνεται καλό

Να θυμάστε ότι η εφαρμογή σας θα καθίσει στην αρχική οθόνη του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι το εικονίδιο σας θα πρέπει να ταιριάζει οπτικά με τα εικονίδια της εγγενούς εφαρμογής. Semalt είναι μερικά οπτικά πρότυπα που πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Το εικονίδιό σας θα χρησιμοποιηθεί στην οθόνη εκκίνησης, την εναλλαγή εργασιών, το banner ειδοποίησης, το banner εγκατάστασης εφαρμογής, μεταξύ άλλων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανταποκρίνεται και να λειτουργεί σε διαφορετικά μεγέθη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας ένα απλό μοναδικό σχήμα που φαίνεται καλό σε μικρά μεγέθη. Η απομίμηση πάρα πολλών λεπτομερειών σε μια εικόνα μπορεί να φαίνεται ογκώδης και περίεργη.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το εικονίδιο της εφαρμογής φαίνεται καλό σε όλες τις πλατφόρμες. Για παράδειγμα, τα εικονίδια στο iOS δεν μπορούν να είναι διαφανή, απαιτούν χρώμα φόντου που θα πρέπει να είναι ένα στέρεο τετράγωνο. Εάν μεταφορτώσετε εικονίδια με διαφανές φόντο, θα προσθέσουν ένα μαύρο φόντο για εσάς και ίσως να μην φαίνονται καλά.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τις διαφορετικές απαιτήσεις πλατφόρμας είναι να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια εικονιδίων όπως η realfavicongenerator. καθαρά. Μπορείτε να δείτε όλες τις παραλλαγές με μια κίνηση και σας επιτρέπει να κάνετε ρυθμίσεις για κάθε πλατφόρμα. Στη συνέχεια, δημιουργεί μια εκδήλωση. json αρχείο:

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

# 3 Η επωνυμία της εφαρμογής σας χρησιμοποιώντας το χρώμα του θέματος

Το θέμα χρώμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στην εφαρμογή σας την ταυτότητα της μάρκας και τη δυνατότητα να ξεχωρίζει από το πλήθος. Αποσυνδέστε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που κάνουν ένα PWA να αισθάνεται ντόπιος.

Υπάρχουν δύο τύποι χρωμάτων θέματος. Μου αρέσει να τους αναφέρω ως το χρώμα Browser και το χρώμα App. Ενισχύστε τη διαφορά μεταξύ τους.

 • Χρώμα θέματος προγράμματος περιήγησης - Αυτό είναι το χρώμα φόντου που βλέπετε στην κεφαλίδα του προγράμματος περιήγησης όταν ανοίγετε την εφαρμογή από το πρόγραμμα περιήγησης.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Για να καθορίσετε το χρώμα του θέματος του προγράμματος περιήγησης, χρησιμοποιήστε το χρώμα με το θέμα meta στο .

    
 • Χρώμα θέματος εφαρμογής - Αυτό είναι το χρώμα που βλέπετε στην κεφαλίδα της εφαρμογής κατά την πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω της αρχικής οθόνης. Χρησιμοποιείται επίσης στην κεφαλίδα στη λειτουργία εναλλαγής εργασιών (προεπισκόπηση αυτού του κινούμενου GIF για οπτική αναπαράσταση):

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Για να καθορίσετε το χρώμα της εφαρμογής, προσθέστε το χρώμα του θέματος στο πρότυπο . json αρχείο:

 {"theme_color": "# 2196F3"}   

# 4 Χρησιμοποιήστε το μοντέλο του Shell App

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός PWA είναι η ανθεκτικότητα. Ένα PWA θα πρέπει να λειτουργεί ομαλά και να εργάζεται εκτός σύνδεσης. Αλλά το πιο σημαντικό, ένα PWA θα πρέπει να φορτώσει γρήγορα, αν όχι αμέσως.

Η προώθηση ενός πρώτου γρήγορου φορτίου βελτιώνει την εμπειρία ενός νέου χρήστη και θα νιώθει τοπική. Σε κανονικούς ιστότοπους, ένα πρώτο φορτίο θα απαιτούσε από τους χρήστες να περιμένουν σε μια λευκή οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να φορτώνονται ταυτόχρονα όλα τα στοιχεία (δείτε αυτό το σύντομο βίντεο για ένα οπτικό παράδειγμα).

Μια πιο προοδευτική προσέγγιση θα ήταν να ξεκινήσει αμέσως η φόρτωση των στοιχείων το ένα μετά το άλλο το συντομότερο δυνατόν. Αυτή η προσέγγιση είναι πιο ικανοποιητική, καθώς μειώνει την αβεβαιότητα του χρήστη και αποδεικνύεται ότι μειώνει την αντίληψη του χρόνου.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι χρησιμοποιώντας το μοντέλο του κελύφους εφαρμογής. Ένα κέλυφος εφαρμογής είναι το ελάχιστο HTML, CSS & Javascript που εξουσιοδοτεί ένα περιβάλλον εργασίας χρήστη.
Όταν χρησιμοποιείτε ένα κέλυφος εφαρμογής, αρχίζετε να το φορτώνετε πρώτα, το συντομότερο δυνατόν, στη συνέχεια φορτώνετε το δυναμικό στοιχείο.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Τα πιο συνηθισμένα στοιχεία ενός κελύφους εφαρμογών θα είναι η γραμμή πλοήγησης, η μπάρα καρτέλας (ή η πλαϊνή γραμμή), ο φορτωτής και το κύριο κουμπί ενέργειας. Για να δώσετε προτεραιότητα στο κέλυφος εφαρμογής και να το φορτώσετε πρώτα, μπορείτε να εισάγετε το CSS που σχετίζεται με το κέλυφος εφαρμογής:

 <στυλ>σώμα{φόντο-χρώμα: #ececec;περιθώριο: 0;}}. fab {θέση: σταθερή.κάτω: 40px;}   

Semalt είναι πολλές άλλες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα προοδευτικό γρήγορο φορτίο σε PWAs, όπως η προσωρινή αποθήκευση του κελύφους της εφαρμογής, η προφόρτωση του, η απεμπλοκή του JS και πολλά άλλα.

# 5 Περιορίστε τις γραμματοσειρές σας

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για ένα αργό πρώτο φορτίο είναι οι γραμματοσειρές. Ακόμη και αν η τυπογραφία είναι ένα κρίσιμο μέρος του σχεδιασμού ιστοσελίδων, δυστυχώς έχοντας μια ισχυρή απόδοση μπορεί να είναι μια πρόκληση.
Ένας τρόπος να διευκολυνθεί αυτό είναι να περιορίσετε τις γραμματοσειρές σας. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μόνο τις γραμματοσειρές που χρειάζεστε. Βεβαιωθείτε ότι δεν φορτώνετε κανένα βάρος γραμματοσειράς που δεν χρησιμοποιείτε και προσπαθήστε να περιορίσετε τα αρχεία γραμματοσειράς σε μέγιστο αριθμό 3 (που περιλαμβάνει τα διαφορετικά βάρη).

Στα περισσότερα σενάρια, εδώ τι συμβαίνει: τα αρχεία γραμματοσειρών αρχίζουν την απόδοση μετά την πλήρη λήψη των αρχείων CSS. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα γνωστό ως FOUT (Flash of Semalt Text).

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να προφορτώσετε τα αρχεία γραμματοσειράς προσθέτοντας αυτό το απόσπασμα στην ενότητα του εγγράφου HTML: link rel = "preload" . Σιγουρευτείτε ότι ορίζετε τον τύπο γραμματοσειράς και προσθέτετε ένα crossorigin για να αποφύγετε διπλά αιτήματα:

  

Με την προφόρτωση των γραμματοσειρών, θα μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε τις γραμματοσειρές αμέσως καθώς οι γραμματοσειρές αρχίζουν να φορτώνονται ταυτόχρονα με τα αρχεία CSS, χωρίς να εμποδίζουν οποιοδήποτε περιεχόμενο που αποφεύγει το FOUT.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση. Αλλά τι γίνεται αν υπάρχει καλύτερος τρόπος; Από τη στιγμή που δημιουργείτε εφαρμογές που νιώθουν ντόπια και τοπικά, τι γίνεται αν υπάρχει ένας τρόπος για να ταιριάξετε την τυπογραφία μιας εφαρμογής ώστε να ταιριάζει με το λειτουργικό σύστημα του χρήστη; Για να χρησιμοποιήσετε το Roboto στο Android, το San Semalt στην iOS, κλπ.

Λοιπόν, υπάρχει! Απλά στοιβάζετε όλες τις γραμματοσειρές για τις σύγχρονες πλατφόρμες. Το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη θα χρησιμοποιήσει την κατάλληλη γραμματοσειρά και θα αγνοήσει τα υπόλοιπα. Σμυαλίστε εντελώς χωρίς βαρύτητα. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες σας θα αισθάνονται εντελώς στο σπίτι, αφού χρησιμοποιούνται ήδη σε αυτές τις γραμματοσειρές:

 γραμματοσειρά-οικογένεια: -apple-system, BlinkMacSystemFont, // Safari Mac / iOS, Chrome"Segoe UI", Roboto, Oxygen, // Windows, Android, KDEUbuntu, Cantarell, "Fira Sans", // Ubuntu, Gnome, Firefox OS"Droid Sans", "Helvetica Neue", sans-serif; // Παλαιό Android   

Μεσαίο χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική στην εφαρμογή τους. Είναι στοίβαγμα των γραμματοσειρών συσκευών στη διεπαφή χρήστη. Η γραμματοσειρά Roboto εμφανίζεται στο Android ενώ το γραμματοσειρά San Semalt εμφανίζεται στο iOS.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Πάρτε μακριά

Όπως δήλωσε ο Googler Owen Semalt:

Οι Προοδευτικές Εφαρμογές Ιστού μας δίνουν την ευκαιρία να επαναφέρουμε τις προσδοκίες μας και να δηλώνουμε δυνατά ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο όταν σχεδιάζουμε τις εμπειρίες των χρηστών στο διαδίκτυο.

Με αυτά τα λίγα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά εκπληκτικές εμπειρίες στο διαδίκτυο. Θα μπορούσατε να κάνετε πολλά περισσότερα για να δημιουργήσετε εμπειρίες που μοιάζουν με εφαρμογές, όπως ειδοποιήσεις push, εμπειρίες εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα. Η απομάκρυνση αυτού του άρθρου είναι:

 • Πάντα να λαμβάνετε έμπνευση από τις εγγενείς εφαρμογές
 • Προετοιμάστε το υλικό PWA χρησιμοποιώντας λίστες ελέγχου όπως αυτό
 • Δοκιμάστε με πραγματικές συσκευές και χρησιμοποιήστε λειτουργίες στραγγαλισμού στο Chrome Dev Tools
 • Χρησιμοποιήστε το Lighthouse για να αξιολογήσετε την απόδοση, τις μετρήσεις, την προσβασιμότητα και πολλά άλλα.

March 1, 2018