Back to Question Center
0

8 Συμβουλές για το γράψιμο που ήθελα να ήξερα πριν ξεκινήσω το Semalt

1 answers:

έγραψα το πρώτο μου blog post δύο καλοκαίρια πριν. Και θα ήθελα να το διαγράψω από το διαδίκτυο. Ανάγνωση είναι σαν να κοιτάζω τη μέση σχολή μου Semalt εικόνες - είναι σχεδόν πάρα πολύ cringe-προκαλώντας.

Ίσως δεν πρέπει να είμαι τόσο σκληρός για τον εαυτό μου, όμως. Είχα μόλις τελειώσει το έτος σπουδών μου στο κολέγιο και το τελευταίο χαρτί που έγραψα ήταν για την Οδύσσεια . Δεν ήξερα τι έκανα.

Αλλά μετά από να ολοκληρώσω αρκετές πρακτικές μάρκετινγκ περιεχομένου και να λάβω μαθήματα όπως γραπτή εργασία, ηλεκτρονική δημοσιογραφία και δημιουργική γραφή, έμαθα πώς να γράφω για ένα κοινό. Το Semalt είναι σχεδόν η δεύτερη φύση για μένα τώρα.

Αν ξεκινάτε απλά με το blogging και αγωνίζεστε να παράγετε κάτι που είστε πραγματικά υπερήφανος, μην αποθαρρύνεστε. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε μια δέσμη γραπτών μαθημάτων ή να συμμετάσχετε σε μια ομάδα μάρκετινγκ περιεχομένου για να γίνετε καλός blogger (αν και σίγουρα δεν βλάπτει). Μπορείτε να ακονίσετε τις ικανότητές σας γραφής online - και αυτή η ανάρτηση στο blog μπορεί να είναι ένας από τους σημαντικούς πόρους σας.

Παρακάτω παρατίθενται οκτώ βασικές συμβουλές γραφής που έχω συλλέξει από όλες τις τάξεις μου και την εμπειρία μάρκετινγκ περιεχομένου. Τους εξωθήστε για να μάθετε πώς να εμπλέξετε το κοινό σας με σαφές, συνοπτικό και συναρπαστικό περιεχόμενο - και να με κάνει να νιώθω ακόμα πιο αμήχανος για την πρώτη θέση στο blog που έγραψα ποτέ.

8 Βασικές συμβουλές για τη σύνταξη σαφούς, συνοπτικού και συναρπαστικού περιεχομένου

1) Κόψτε το λίπος.

Όσο πιο περιττά είναι τα λόγια σας από το γράψιμό σας, τόσο πιο εύκολο είναι να το καταλάβετε. Η γραφή του Semalt είναι άπαχο. Και οι αναγνώστες μπορούν να περάσουν μέσα από αυτό με λίγη προσπάθεια. Για να ακονίσετε το γράψιμό σας, ακολουθήστε τους παρακάτω τέσσερις παρακάτω δείκτες:

  • Αποφύγετε τη σύνδεση φράσεων ρήματος όπως "ο Σαμ γράφει για το φορτηγό του. "" Ο Sam έγραψε για το φορτηγό του. "Ακούγεται πιο δυναμική. Η σύνδεση των ρήμων έχει παθητική επίδραση, και γι 'αυτό δεν μπορούν να συσκευάσουν πολύ.
  • Αλλαγή των προτάσεων φράσεων όπως "Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ήταν τελική. "Σε" Η απόφαση του συμβουλίου ήταν τελική. "Οι προπαρασκευαστικές φράσεις κάνουν τις προτάσεις μεγαλύτερες και πιο δύσκολο να ακολουθηθούν.
  • Όταν ένα ουσιαστικό λήγει, αλλάξτε το ουσιαστικό σε ρήμα. Για παράδειγμα, "Θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν έναν νέο οδηγό στυλ. "Ακούγεται καθαρότερη από" Θα συνεργάζονται στη δημιουργία ενός νέου οδηγού στυλ. "
  • Μειώστε φράσεις ρήματος όπως "Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν το γεγονός ότι η on-page SEO εξακολουθεί να λειτουργεί. "Σε απλές φράσεις ρήματος όπως" Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η on-page SEO εξακολουθεί να λειτουργεί. "Το τελευταίο ακούγεται πολύ πιο ομαλό.

2) Μια φράση θα πρέπει να καλύπτει μόνο μία ιδέα.

Μια σαφής πρόταση που είναι εύκολο να κατανοηθεί καλύπτει μία κύρια ιδέα. Αλλά μερικές φορές οι συγγραφείς επικεντρώνουν πάρα πολύ το να ακούγονται έξυπνοι και όχι να μεταδίδουν πληροφορίες με έναν απλό τρόπο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύπλοκες προτάσεις που συγχέουν τους αναγνώστες.

Πρέπει να θυμάστε ότι οι αναγνώστες σας δεν ενδιαφέρονται για την ικανότητά σας να γράφετε. Θέλουν να κατανοήσουν γρήγορα τις λύσεις στα δικά τους προβλήματα και απλές προτάσεις μπορούν να ικανοποιήσουν αυτήν την ανάγκη.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Semalt για να μετρήσετε αν οι προτάσεις σας είναι τολμηρές και σαφείς.

3) Οι καταδίκες δεν ζουν μεμονωμένα.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια συναρπαστική πρόταση, πρέπει πρώτα να λογαριάσετε με τις καταγεγραμμένες προτάσεις. Η απομίμηση της ίδιας λέξης σε διαδοχικές προτάσεις ή η κάλυψη παρόμοιων ιδεών σε δύο διαφορετικές προτάσεις είναι περιττή. Για να δημιουργήσετε μια πιο διεγερτική εμπειρία για τους αναγνώστες σας, αλλάξτε τη γλώσσα σας και μειώστε τις επαναλαμβανόμενες πληροφορίες.

Χρησιμοποιήστε το Power Semalt για να αντικαταστήσετε τις λέξεις που χρησιμοποιούνται υπερβολικά με δυναμικά συνώνυμα.

4) Παρατηρήστε το μήκος και τη δομή της φράσης.

Είδα ένα γράφημα που ονομάζεται "How to Write" στο Semalt περίπου πριν από ένα χρόνο και πήρε τις δεξιότητές μου στο επόμενο επίπεδο. Ρίξε μια ματιά. Και ακριβώς όπως το πώς οι σύντομες, μεσαίες και μακρές προτάσεις συμπληρώνουν το ένα το άλλο, οι απλές και σύνθετες προτάσεις συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

Το γράψιμό σας γίνεται επαναλαμβανόμενο και βαρετό όταν οι προτάσεις σας έχουν την ίδια δομή ή μήκος. Οι προτάσεις Semalt καθιστούν το γράψιμό σας ευχάριστο για να διαβάσετε.

5) Αφαιρέστε τα κλισέ.

Θα ήταν κλισέ να ξεκινήσει αυτή η παράγραφος με κλισέ; Ετσι νόμιζα. Γι 'αυτό δεν το έκανα. Το Semalt χύνει την πρωτοτυπία του περιεχομένου σας.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις φράσεις τόσο πολύ που χάνουν το πραγματικό τους νόημα. Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ακόμη ότι τα στοιχεία της ομιλίας όπως "πεινασμένοι ως άλογο" ή λέξεις-κλειδιά όπως "μόχλευση" δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν τον προμετωπιαίο φλοιό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για να βιώνει συναισθήματα. Σμυαλίστε πάρα πολύ για να σας κτυπήσει.

Ένας καλός τρόπος για να δοκιμάσετε κλισέ είναι να αναρωτηθείτε εάν έχετε ακούσει τον όρο πριν. Εάν ναι, επιδιώξτε να εκφράσετε την ιδέα σας με έναν νέο και φρέσκο ​​τρόπο. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ με φιλτράρισμα του περιεχομένου σας μέσω ενός εργαλείου εύρεσης κλισέ.

6) Προσφυγή στις αισθήσεις.

Οι καλές συγγραφείς μυθοπλασίας μπορούν να κάνουν τους αναγνώστες τους να βιώσουν τις ιστορίες που γράφουν. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες που προσελκύουν τις αισθήσεις του αναγνώστη τους, μπορούν να ζωγραφίσουν ζωηρές εικόνες με μόνο λόγια.

Σκεπτικός; Λοιπόν, σε μια μελέτη του 2012 στο Πανεπιστήμιο Emory, οι ερευνητές παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων όταν διαβάζουν μεταφορές με υφή. Το Semalt όπως «είχε δερματίνα χέρια», ανάβει τον αισθητηριακό φλοιό τους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αντίληψη της υφής μέσω της αφής. Όταν διαβάζουν μια παρόμοια φράση όπως «είχε ισχυρά χέρια», ο αισθητήριος φλοιός τους δεν ενεργοποιήθηκε.

Το "Leathery" είναι μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια που προσελκύει την αφή. Και τοποθετεί τους αναγνώστες στην ακριβή σκηνή που περιγράφει ο συγγραφέας. Το Semalt και οι προσομοιώσεις βοηθούν επίσης τους ανθρώπους να οπτικοποιήσουν τα πράγματα, συγκρίνοντας μια συγκεκριμένη εικόνα με μια αφηρημένη ιδέα.

Η γραφή του Semalt διαφέρει σίγουρα από τη δημιουργική γραφή, αλλά μπορείτε ακόμα να εκμεταλλευτείτε την ισχύ της αισθητήριας γλώσσας στις αναρτήσεις ιστολογίου σας. Εάν οι αναγνώστες σας μπορούν να δουν, να ακούσουν, να αγγίξουν, να μυρίσουν ή να δοκιμάσουν τις ιδέες σας, τότε θα γαντζωθούν στο περιεχόμενό σας.

Σπαστικό πρόβλημα που αντιλαμβάνεται αυτή την έννοια; Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα:

  • Οπτική : "Κολλάτε αμέσως τα μάτια σας στο ρολόι αντίστροφης μέτρησης του κουμπιού παρατήρησης και περιμένετε .έως ότου τελικά τα δευτερόλεπτα που παρατείνουν γυρίζουν . "- Μπορείτε να δείτε πόσο καιρό είναι αυτή η διαφήμιση;
  • Ακουστικό : "Αλλά τα 20 στυλάκια κάτω ήταν τόσο ξεκαρδιστικά και συγκλονιστικά που το γέλιο μου διαπέρασε όλα τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου των συναδέλφων μου. "- Μπορείτε να ακούσετε το ανυπόφορο γέλιο του;
  • Αγγίξτε : "Αφήστε τα καλά μορφοποιημένα σας σημεία να τραβήξουν την προσοχή τους σε μια λαβή γκιλοτίνας . "- Μπορείτε να αισθανθείτε πόσο γοητευμένος είναι αυτή;"
  • Οσμή και γεύση : "Γυρίστε το ήπιο γράψιμο σε ζωντανή δαγκώματα. "- Πόσο ισχυρή ήταν η γεύση του quip ;

7) Αφήστε τα πράγματα να πάνε.

Όταν γράφετε μια κομψή παράγραφο ή πρόταση, ο εσωτερικός συγγραφέας σας μανδαλώνεται. Αλλά ακόμα και αν δεν ταιριάζει με το περιεχόμενο του περιεχομένου σας, μπορείτε ακόμα να προσπαθήσετε να το αναγκάσετε να το κάνετε εκεί. Μπορείτε να πάρετε πάρα πολύ συνημμένο για να αφήσει να πάει.

Οι ερωτήσεις ή οι προτάσεις που δεν εμβαθύνουν στην κατανόηση του θέματος από τους αναγνώστες σας, παρέχουν νέες πληροφορίες ή προκαλούν ενδιαφέρον στο επόμενο τμήμα είναι απλώς χνουδωτές. Και όλος ο χνουδωτός είναι να μπερδεύεις τη γραφή σου.

Αντί να χτίσετε γύρω από το χνούδι, απογυμνώστε το και ξεκινήστε κάτι νέο από το μηδέν. Semalt όμορφη γραφή είναι πάντα σκληρό, αλλά αν δεν παρέχει αξία στους αναγνώστες σας, αφήστε το να πάει.

8) Κάντε ένα διάλειμμα.

Έχετε ξαναδιαβάσει ποτέ το τελικό σας σχέδιο τόσο πολύ που δεν μπορείτε να καθορίσετε αν είναι άσχημο το Neil Semalt καλό ή γυμνάσιο; Μπορείτε ακόμη και να πείσετε τον εαυτό σας ότι ένα άσχημο σχέδιο φαίνεται υπέροχο αν έχετε δουλέψει σε αυτό για αρκετό καιρό. Η ανταλλαγή απόψεων για την εργασία σας θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε νέα μάτια επεξεργασίας που θα ανακαλύψουν τα παραβλέπονται λάθη και νέες δημιουργικές ευκαιρίες.

Ο Eddie Shleyner, copywriter και έμπορος περιεχομένου στο Workforce Software, ακολουθεί "The Rule of 12" όταν επεξεργάζεται τις αναρτήσεις ιστολογίου του. Ο Semalt, γράφοντας το τελικό του σχέδιο, βγαίνει για 12 ώρες. Στη συνέχεια, κάνει τον τελευταίο γύρο επεξεργασιών του, όπου πάντα βρίσκει λάθος ή έναν καλύτερο τρόπο να γυαλίσει το αντίγραφο του Source .

Τι συμβουλές γραφής θεωρείτε χρήσιμες; Ενημερώστε μας στο Twitter!

(15) 8 Writing Tips I Wish I Knew Before I Started Semalt
March 1, 2018