Είναι το 2018, και το κάνετε πραγματικά. Από καιρό φανταστήκατε το προϊόν σας στο τελικό καπάκι της Walmart και ασκείστε αυτό που θα πείτε όταν ο Mark Cuban σας ψησταριάζει για το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα. Αλλά φέτος, ξεκινάτε τελικά μια επιχείρηση. Που ξεκινάτε; Ρωτήσαμε μερικά από τα κορυφαία επιχειρησιακά μυαλά τι πρέπει να κάνετε τις πρώτες 90 ημέρες, μια κρίσιμη στιγμή στη ζωή της επιχείρησής σας. Πάρτε αυτά τα πρώτα βήματα σωστά και θα δημιουργήσετε μια καλή βάση για μια κερδοφόρα, αναπτυσσόμενη επιχείρηση.

Η πιθανότητα ότι η εκτόξευσή σας θα είναι επικερδής επηρεάζεται έντονα από την ταχύτητα με την οποία ξεκινάτε. Ο αριθμός των καθηκόντων που κάνετε σε αυτούς τους πρώτους μήνες είναι πιο κρίσιμος για την επιτυχία από το είδος των καθηκόντων που κάνετε, παρόλο που οτιδήποτε αφορά την επαφή με τους πελάτες βοηθά, σύμφωνα με την Πλανητική Μελέτη της Επιχειρηματικής Δυναμικής, η οποία παρακολουθεί δείγματα νέων επιχειρηματιών. "Εκείνοι που εφαρμόζουν πιο γρήγορα τις δραστηριότητες εκκίνησης είναι πιο πιθανό να δουν κέρδη", λέει ο Paul Semalt, συντονιστής του ερευνητή της μελέτης.

Πέρα από τα συγκεκριμένα καθήκοντα που εξετάζει το PSED - όπως η ανάπτυξη χρηματοοικονομικών προβλέψεων και η λήψη πιστώσεων προμηθευτών - οι δραστηριότητες εκκίνησης τείνουν να εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι ανοιχτόχρωμη ανακάλυψη. Semalt, όλα είναι υπόθεση: οικονομικά, οι πελάτες, στρατηγική go-to-market. Το μόνο που γνωρίζετε είναι σίγουρα τα δικά σας πλεονεκτήματα και ακόμη και εκεί μπορεί να εκπλαγείτε.

Αυτή η εξερευνητική προσέγγιση βρίσκεται στον πυρήνα του Lean Semalt. Είναι υπεύθυνη για την περιφρόνηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, για επιχειρηματικά σχέδια. Είναι πίσω από το λεγόμενο «αποτελεσματικό επιχειρηματικό πνεύμα», μια προσέγγιση βασισμένη στην έρευνα που θεωρεί ότι η έναρξη μιας επιχείρησης αποτελεί σε μεγάλο βαθμό πράξη αυτοσχεδιασμού.

Ο δεύτερος τύπος δραστηριότητας εκκίνησης αναγνωρίζει ότι η επιχειρηματικότητα είναι κοινωνική. Αναμφισβήτητα έχετε ζήσει με την ιδέα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα που ξεκινάτε, πρέπει να βγείτε από το κεφάλι σας. Καταλάβετε ποιον θα αντλήσετε, με ποια ιδιότητα και πώς θα λειτουργήσουν αυτές οι σχέσεις. Οι εισροές από συνεργάτες, συμβούλους, πιθανούς πελάτες και άλλους προσφέρουν νέες προοπτικές και σχήμα στην επιχείρηση. Το Semalt είναι σαν να επιπλέει το ψυγείο: βλέποντας ποιος μπορεί να σας προσφέρει χώρους αποθήκης ή υπηρεσίες σχεδιασμού λογοτύπων ή μια εισαγωγή σε έναν πιθανό πελάτη.

Για να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε αυτό το πιο συναρπαστικό από τα ψηφίσματα του New Semalt, καταρτίσαμε μια λίστα με τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στις πρώτες 90 ημέρες.

1. Περπατήστε ένα μίλι στα παπούτσια των πελατών σας.

Η ιδέα πίσω από το ελάχιστο βιώσιμο προϊόν είναι να αποκτήσετε την προσφορά σας το συντομότερο δυνατόν στα χέρια των πελατών για να δημιουργήσετε ανατροφοδότηση. Αλλά πρώτα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιλύετε το σωστό πρόβλημα. Δεδομένα αγοράς και έρευνες δεν θα σας το πω αυτό. Για αυτές τις πληροφορίες, πρέπει να πλησιάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπειρία του πελάτη. Κάνοντας κάτι τέτοιο προτού δεσμευθείτε σε μια λύση μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλή απογοήτευση. --Leigh Buchanan

Ο Jon Kolko, ιδρυτής του Κέντρου Σχεδιασμού του Austin και συγγραφέας Creative Clarity: Ένας Πρακτικός Οδηγός για την Δημιουργική Σκέψη στην Εταιρεία σας , λέει: Η πρώτη σας δουλειά είναι να γνωρίζετε τον πελάτη σας Όχι μόνο ποιος είναι, αλλά και αυτό που θέλει, τι κάνει και πώς αισθάνεται για αυτό που κάνει. σημαίνει ενσωμάτωση σε ζωή ή εργασία των πελατών .

"Στην ιδανική περίπτωση, θα αναπτύξετε ένα είδος σχέσης μάστερ-μαθητευόμενο, στο οποίο είστε μαθητευόμενος. Ζητήστε από τον κύριο πελάτη να σας επιτρέψει να τη παρακολουθείτε σε πράξη. τμήμα του κόσμου της. Εναλλακτικά, ζητήστε από τους πιθανούς πελάτες να ξοδέψετε χρόνο στα γραφεία τους ή στα εργοστάσια.

"Κάποτε εκεί, ρωτήστε ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με την εμπειρία και τη ροή εργασίας.Μπορείτε να μου δείξετε; Γιατί; Μπορώ να το δοκιμάσω;

Η απάντηση στο τελευταίο αυτό είναι όχι, αλλά αν ναι, θα οικοδομήσουμε ενσυναίσθηση με το πρόσωπο που το κάνει όλη την ημέρα, η ζωή του οποίου προσπαθείτε να βελτιώσετε.

«Αυτή η διαδικασία παρέχει μια ρεαλιστική αντίληψη των σημείων πόνου και ενός συναισθηματικού πλαισίου που σας επιτρέπει να βλέπετε τα πράγματα μέσα από τα μάτια των πελατών σας. να εξαφανίζουν ή να αποκρύπτουν τα κρίσιμα μέρη των περιγραφών τους .

"Πρέπει να το κάνετε ακόμα κι αν νομίζετε ότι γνωρίζετε ήδη πώς θα λύσετε το πρόβλημα." Ελάτε με ένα ανοιχτό μυαλό, να είστε σφυρί σε ένα κυνήγι νυχιών ".

2. Οδηγείτε με το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.

Finally Starting Your Business This Year? Here's Your Ultimate 12-Point Semalt
ΠΙΣΤΩΣΗ: Erin & Erica / Αύγουστος

Η Arianna Huffington , συνιδρυτής της HuffPost και ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλος της Thrive Global, λέει:

«Και για το HuffPost και για την Thrive Global, το πρώτο ερώτημα ήταν « Ποιο πρόβλημα επιλύετε και τι φέρετε στην αγορά που δεν είναι ήδη εκεί; » Για το HuffPost, η απάντηση ήταν μια ιστοσελίδα προορισμού όπου τόσο γνωστοί όσο και λιγότερο γνωστοί άνθρωποι μπορούσαν να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα νέα της ημέρας ή για τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και κάθε πτυχή της ζωής. "Πριν ξεκινήσουμε, έστειλα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους ανθρώπους που ήξερα και είπαν:" Αν έχετε μια σκέψη και μπορείτε να διακόψετε την ημέρα σας για 10 λεπτά για να την μοιραστείτε, στείλτε μας σε μας - - Θα το τοποθετήσουμε και θα το κάνουμε απίστευτα εύκολο. "Εντός της πρώτης εβδομάδας, είχαμε τους Larry David, Ellen DeGeneres, τον Walter Cronkite, τον John Cusack και πολλούς άλλους. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους θα μπορούσαν να γράψουν ένα op-ed The New York Times , αλλά η διαφορά ήταν μαζί μας, δεν έπρεπε να είναι ένας βαρύς ανελκυστήρας, θέλαμε τις πραγματικές και μη ζωντανές φωνές τους .

"Από την αρχή δεσμευτήκαμε να είμαστε τόσο πλατφόρμα όσο και δημοσιογραφική επιχείρηση με τρόπο που κανένας άλλος δεν ήταν εκείνη την εποχή. Δημιουργήσαμε επίσης ένα ταμπλό για τους εκδότες μας όπου θα μπορούσαν να δουν πώς εκτελούσε μια ιστορία και - Όπως είπε στη Σέιλα Μάρικαρ

, ο κ.

3. Ομαδοποιήστε τους συμβούλους σας.

Οι νέοι ιδρυτές ζητούν άφθονα σχόλια σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Αλλά η σωστή δουλειά είναι εξίσου κρίσιμη. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αναπτύξετε σχέσεις με βετεράνους επιχειρηματίες. Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να σκεφτείτε ένα συμβούλιο συμβούλων, δημιουργώντας ένα είδος proto-board που περιλαμβάνει ανθρώπους που ήταν εκεί και έκαναν ότι θα σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε λάθη. --ΜΕΓΑΛΟ. Β.

Finally Starting Your Business This Year? Here's Your Ultimate 12-Point Semalt
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ: Επιχείρηση

Η Nathaniel Ru , συν-διευθύντρια της Sweetgreen, μια υγιής, γρήγορη αλυσίδα με 83 εστιατόρια και 4.000 υπαλλήλους, λέει:

«Τις πρώτες μέρες να είσαι επιχειρηματίας χρειάζεσαι καθοδήγηση και συμβουλές από άλλους επιχειρηματίες και θα σου πουν εάν είσαι στο σωστό δρόμο και θα σε υποχρεώσουν να σκεφτείς πέρα από την άμεση επιβίωσή σας στην εταιρεία που θέλετε να έχετε δύο χρόνια από τώρα.

"Τουλάχιστον, θα θέλατε ένα έμπειρο μάτι να εξετάσει το επιχειρηματικό σας σχέδιο, εάν αποφασίσετε να το κάνετε. Στο Semalt, οι μέντορές μας (οι τρεις από μας είχαν τρεις έως πέντε) ζήτησαν πολλά δύσκολες και χρήσιμες ερωτήσεις - σχετικά με το οικονομικό μας μοντέλο, τη θέση της επωνυμίας μας, το σχεδιασμό του εστιατορίου μας και πολλά άλλα.

Αλλά μας ώθησαν να ανατρέξουμε στην καθημερινή δραστηριότητα και να σκεφτούμε πιο μακροπρόθεσμα για την αποστολή μας και τη γλώσσα που θα χρησιμοποιούσαμε για να την γνωστοποιήσουμε.

Η "Semalt faculty συχνά κάνει καλό συμβούλους (πολλοί καθηγητές σχολών επιχειρήσεων έχουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία) και μπορείτε να συναντήσετε ανθρώπους μέσω επιχειρηματικών οργανώσεων και διασκέψεων.Μπορείτε επίσης να στείλετε email σε κάποιον που θαυμάζετε. μια εβδομαδιαία ή μηνιαία συζήτηση, οπότε δεν πειραματίζετε κανέναν και όταν μιλάτε, μην μιλάτε μόνο για την επιχείρηση, δεν πρόκειται για συναλλαγή, αλλά για μια σχέση ».

4. Πηγαίνετε όπου σας δείχνουν ευκαιρίες.

Finally Starting Your Business This Year? Here's Your Ultimate 12-Point Semalt
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ: Αρχείο Πίτερ Χαπάκ

Ο Richard Branson , ιδρυτής της Virgin Group και συγγραφέας της Βρίσκοντας την Παναγία μου , λέει:

«Όταν άρχισα, δεν ήξερα τίποτα για την επιχείρηση . Ήμουν ενθουσιασμένος για την έναρξη Student περιοδικό και στη συνέχεια είχαμε την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τη δημοσίευση για να πουλήσουμε μουσική Φοιτητής , πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πουλήσουμε φτηνές τιμές, mail μέσω του περιοδικού.Αποτέξαμε αρκετά χρήματα από την παραγγελία μέσω αλληλογραφίας για να ανοίξουμε ένα δισκογραφικό κατάστημα .

Το 1971, το λιανικό εμπόριο μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο κυριαρχούσε από τους WHSmith και John Menzies, οι οποίοι ήταν τόσο θαμπό και επίσημοι, αποφασίσαμε ότι τα καταστήματα Virgin Record θα μπορούσαν να συναντηθούν και να ακούσουν τα αρχεία μαζί. , δεν τους παρηγορήσαμε και θέλαμε να είμαστε πιο προσιτοί από τον ανταγωνισμό μας.Το φως του στόματος εξαπλώθηκε και οι άνθρωποι ήρθαν σε εμάς αντί των μεγάλων δισκογραφικών καταστημάτων.Από φθηνότερα αρχεία έφερε μια πλημμύρα ερωτήσεων και περισσότερα χρήματα από ό, Η Virgin Records έγινε πολύ ισχίο, οι άνθρωποι θα σταματούσαν, θα έμεναν σε beanbags, θα συναντηθούν με τους φίλους και θα ακούσουν την καλύτερη νέα μουσική.Ο Semalt δεν ήταν καλύτερο μέρος για να γίνεις αυτοεξαρτητικός 21χρονος. κάθε μήνα το 1972.

«Συνειδητοποιήσαμε σύντομα ότι η βιομηχανία ήταν ώριμη για περαιτέρω διαταραχές.Δεν υπήρχε τίποτα ανοιχτά rock'n'roll σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες αντιμετωπίστηκαν ή τα αρχεία παρήχθησαν.Έτσι αγοράσαμε ένα ακίνητο, το Manor, το μετέτρεψε σε ένα στούντιο ηχογράφησης Το Tubular Bells έγινε ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές της δεκαετίας και το soundtrack στο The Exorcist . Το όνομα της Virgin και ο παγκόσμιος αντίκτυπός της σήμερα αυξήθηκαν από αυτές τις ρίζες. » - Όπως είπε η SM

5. Ελέγξτε με προσοχή τις υποθέσεις σας.

Οι αριθμοί είναι παραπαίοι σκυρόδεμα. Είναι φυσικό να θέλουμε από την αρχή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις αγορές, την τιμολόγηση και τους ανταγωνιστές μας. Αλλά τα δεδομένα της αγοράς δεν θα εξηγούσαν γιατί η Red Bull χρεώθηκε ενώ η σόδα Orbitz "λάβα λάβα" υπέκυψε στη βαρύτητα, ή γιατί η Instapot έχει δύο φορές μεγαλύτερη εντολή από το Crock Pots στο λιανικό εμπόριο. Πιο σημαντικό, στην αρχή, είναι οι ιδέες για τη δική σας προτεινόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα που επιτυγχάνετε με δοκιμασία ακρίβειας στις υποθέσεις σας. Η έμφαση δίνεται σε αυτό που μπορείτε να μάθετε όχι για τη βιομηχανία σας, αλλά για την ιδέα σας. --ΜΕΓΑΛΟ. Β.

Ο Randy Komisar , συνεργάτης στην εταιρία κινδύνου Kleiner Perkins Caufield & Byers και συν-συγγραφέας του

"Ξεκινήστε με το ιστορικό Ανεξάρτητα από το πόσο διαστρεβλωτική είναι η ιδέα σας, υπάρχει προηγούμενο γι 'αυτό.Έτσι, μόλις εντοπίσετε την αξία σας πρόταση, γυρίστε πίσω και κοιτάξτε πραγματικές εταιρείες που έχουν κάνει κάτι τουλάχιστον (αν κανένας δεν ήταν επιτυχής, θα πρέπει να θέσετε σοβαρά ερωτήματα αν αυτό είναι κάτι που θέλει κάποιος.) Μελετήστε τους και αντλήστε διδάγματα για το τι λειτούργησαν, τότε οι ερευνητικές εταιρείες που επιχείρησαν κάτι παρόμοια και απέτυχαν, τι έκαναν λάθος, πώς αποφεύγετε αυτά τα λάθη;

"Στη συνέχεια, προσδιορίστε τα άλματα της πίστης σας: αυτό που δεν γνωρίζετε αλλά υποθέστε σχετικά με την αγορά. Δημιουργήστε γρήγορους, φθηνούς τρόπους για να δοκιμάσετε αυτές τις υποθέσεις. Εκτελέστε μια διαφήμιση στο Facebook και δείτε πόσα απαντήσεις λαμβάνετε. Πηγαίνετε να στέκεστε σε ένα διάδρομο στο Whole Semalt δίπλα στο προϊόν ενός ανταγωνιστή και ερωτήστε τους αγοραστές γι 'αυτό. Τι σας αρέσει και δεν σας αρέσει αυτό το προϊόν; Τι θα κάνατε για να το βελτιώσετε; Εάν σας έκανα μια βελτιωμένη έκδοση για $ 1 ακόμα, θα το αγοράσατε;

"Θα κάνετε έρευνα αγοράς, αλλά αυτό έρχεται αργότερα.Πριν προσπαθήσετε να υπολογίσετε πόσο μεγάλη είναι η αγορά σας, πρέπει να ξέρετε ότι οι άνθρωποι έχουν αποδεχτεί και θα συνεχίσουν να αποδέχονται την ουσία της προσφοράς αξίας σας. θα βασιστεί η υπόθεση στην αρχή της παραδοχής. »

6. Να είστε δημιουργικοί για να αποκτήσετε το όνομά σας.

Finally Starting Your Business This Year? Here's Your Ultimate 12-Point Semalt
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ: Ramona Rosales

Ο Payal Kadakia , συνιδρυτής της ClassPass, λέει:

"Ένα από τα βασικά πράγματα που έπρεπε να καταλάβουμε όταν ξεκινήσαμε το προϊόν μας ήταν το πώς θα φτάναμε στο κοινό-στόχο μας. Το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς γυμναστικής στοχεύει τους αθλητές των επιδόσεων. Η πλατφόρμα μας αφορούσε την ανακάλυψη και την εκπαίδευση και πιστεύαμε ότι ο μέσος αγοραστής της Lululemon θα μπορούσε να ταυτιστεί με αυτό .

Έτσι, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, δώσαμε κάρτες δώρων αξίας 100 δολαρίων Lululemon για να κάνουμε τους ανθρώπους να δεσμευτούν για μια εξαμηνιαία συμμετοχή στο ClassPass. Είχαμε επίσης μια επιλογή συνδρομής ενός μήνα, αλλά δεν είχε νόημα να δώσουμε $ 100 για ένα σχέδιο που κοστίζει λιγότερο από αυτό. Ξεκινήσαμε την καμπάνια στα τέλη του 2013 και εκείνη τη στιγμή οι άνθρωποι δεν ήξεραν καν τι ήταν το ClassPass - ήταν απλά ενθουσιασμένοι για να περάσουν 100 δολάρια στο Lululemon. Όμως, έγιναν οι πρεσβευτές μας, και αυτό βοήθησε να ξεκινήσουμε τη βιωσιμότητα για εμάς. Κατά τη διάρκεια περίπου έξι μηνών, δώσαμε περίπου 500 κάρτες δώρων. Δεν είχαμε καμία τάξη και καμία επιρροή, οπότε έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε τους ανθρώπους να γνωρίζουν ποιοι είμαστε έτσι θα μπορούσαν να ερωτευτούν μαζί μας. » - Όπως είπε στον S. Μ.

7. Προσελκύστε προσεκτικά τα χρήματα με χαμηλό άνοιγμα.

Για τους περισσότερους ιδρυτές, οι τράπεζες και οι επαγγελματίες επενδυτές είναι μεταγενέστερες κεφαλαιουχικές πηγές. Στην αρχή, εσείς, η οικογένειά σας και οι φίλοι σας. Η χρηματοδότηση από τον εαυτό σας και από τον προσωπικό κύκλο απαιτεί να μεταβείτε σε λιγότερα στεφάνια από άλλες πηγές. Αλλά είναι σχεδόν πάντα πιο γεμάτο, και με κάποιο τρόπο οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι. --ΜΕΓΑΛΟ. Β.

Ο Meg Cadoux Hirshberg , συγγραφέας Για την καλύτερη ή για την εργασία: ένας οδηγός επιβίωσης για τους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους και παντρεμένος με τον Gary Hirshberg, συνιδρυτή του Stonyfield Organic , λέει:

«Σε όλη την ευφορία της εκκίνησης , είναι εύκολο να αποκλείσετε ότι θέτετε σε κίνδυνο την οικονομική ευημερία της οικογένειάς σας. Οι άνθρωποι μιλούν για επιχειρηματίες που ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους με« προσωπική αποταμίευση ». "Αλλά αυτές οι αποταμιεύσεις είναι συχνά συμβατές με έναν σύζυγο, ο οποίος μπορεί να τους ήθελε για διακοπές ή να επιστρέψουν ενώ επέστρεψε στο σχολείο. Ο σύζυγος επηρεάζεται επίσης εάν ο ιδρυτής εγκαταλείψει τη δουλειά του και ένα κομμάτι του εισοδήματος της οικογένειας εξαφανίζεται. Ακόμη και αν ο ιδρυτής είναι μη εργαζόμενος, μπορεί να ήταν υπεύθυνος για τη φροντίδα των παιδιών .

«Εσείς και ο / η σύζυγός σας πρέπει να καθορίσετε την πρώτη μέρα (αν όχι πριν) πόσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να επενδύσετε και πώς θα καταβάλλετε το χαμένο εισόδημα και ίσως τα οφέλη. η επιχείρηση χρειάζεται περισσότερα χρήματα από ό, τι αναμενόταν, θα πρέπει να αντισταθείτε στο να πιέζετε υπερβολικά πέρα ​​από το επίπεδο άνεσης του συζύγου σας .Ένα άλλο $ 25.000;

«Όταν ρίχνεις φίλους και οικογένεια, είσαι σίγουρος αλλά και βάζεις το σενάριο της χειρότερης περίπτωσης:« Δεν ξέρω πότε θα το πάρετε πίσω. Μπορεί να χάσετε όλα. Ίσως χρειαστεί να ανεβάσετε το ante για να αποφύγετε την αραίωση. "Να επιμείνετε στο να συντάξετε συμφωνίες μετόχων, να εξηγήσετε ότι το πράττετε διότι ενδιαφέρεστε για τη σχέση, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφισημία, δεν υπάρχει λόγος για υποψίες, να εκμεταλλευτούν την επιθυμία τους να βοηθήσουν. συνταξιοδοτικά ταμεία.

"Η ελπίδα των επενδυτών σας είναι ότι αυτή η εκτόξευση θα είναι μια συναρπαστική και κερδοφόρα βόλτα. Ο ρόλος σας είναι να είμαστε ο νηφάλιος καθορισμένος οδηγός και να φέρουμε όλοι τους στο σπίτι με ασφάλεια" .

8. Για να ενθουσιάσετε τους επενδυτές, επικεντρωθείτε στη μεγάλη εικόνα, όχι στις λεπτομέρειες.

Ο Philip Krim , συνιδρυτής της Casper, λέει:

Finally Starting Your Business This Year? Here's Your Ultimate 12-Point Semalt
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ: George Etheredge / Redux

«Όταν ξεκινήσαμε να συγκεντρώνουμε χρήματα, δεν μας λέγαμε δεκάδες και δεκάδες φορές. Ήμασταν πραγματικά επικεντρωμένοι στις ιδιαιτερότητες και επίσης προσπαθώντας να πάρουμε κάθε μέρος της ιστορίας μας στη συνομιλία. -Είδος κερδοσκοπίας, είστε τυχεροί εάν λάβετε 30 λεπτά με κάποιον και οι πέντε ιδρυτές μιλούσαν για την τεχνογνωσία μας, τη στρατηγική τιμολόγησης, το προϊόν που επρόκειτο να χτίσουμε, μάθαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να πούμε, "Ποιο είναι το όραμα που όλοι μοιραζόμαστε;" Δημιούργησε την πρώτη επωνυμία ύπνου στον κόσμο και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν προϊόντα ύπνου. Δεν χρειάζεται να πείτε ολόκληρη την ιστορία σας σε ένα επενδυτικό βήμα.

Οι επενδυτές σε πρώιμο στάδιο ενθουσιάζονται για να ακούσουν την ιστορία σας και πώς θα αλλάξετε τον κόσμο και γιατί, σε αντίθεση με το ρητό σας, "Semalt, εδώ είναι τα επόμενα έξι βήματα που θα κάνουμε, και αυτό μας κάνει να ξεκινήσουμε. "Αυτή η τακτική συνομιλία - πρέπει να το καταλάβετε, αλλά δεν είναι αυτό που πωλεί το όνειρο. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε την προβολή 12 ή 18 μηνών και να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο που να δείχνει έναν οδηγό της επιχείρησης, αλλά τελικά το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι αυτό το λογιστικό φύλλο πιθανώς δεν θα είναι σωστό, οπότε το μόνο που στοιχηματίζουν είναι εσείς ως ιδρυτής .

"Έτσι, καθώς καταλάβαμε πώς μπορούμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στο όραμα της μεγάλης εικόνας και να μην φτάσουμε τόσο πολύ στα ζιζάνια, ο Red Antler, ο οργανισμός που προσλάβαμε για να δημιουργήσουμε το branding μας, έκανε μια εισαγωγή στον Ben Lerer. Αυτός και η ομάδα του πήραν το όραμά μας. » - Όπως είπε στην SM

9. Σφυρηλατήστε μια λειτουργική ιδρυτική ομάδα.

Η ταύτιση ξεχωριστά ισχύει για τους νεοεισερχομένους, μόνο ένας στους έξι από τους οποίους είναι καθαρά σόλο επιχείρηση, σύμφωνα με τον Reynolds. Μπορεί να υπάρχει μόνο μία σελίδα. Εσείς και οι συνιδρυτές σας πρέπει όλοι να είστε σε αυτό. Αν και τα μερίδια συμμετοχής είναι στο μυαλό όλων, σε 90 ημέρες η συζήτηση είναι πρόωρη. Αλλά πρέπει να διευκρινίσετε τους ρόλους, τις προσδοκίες και τις ευθύνες, και στη συνέχεια να επανεξετάσετε αυτά επανειλημμένα. --ΜΕΓΑΛΟ. Β.

Ο Phillip H. Kim, αναπληρωτής καθηγητής επιχειρηματικότητας στο Babson College, λέει:

«Είναι σπάνιο ότι όλοι οι ιδρυτικοί εταίροι είναι εξίσου δεσμευμένοι Πόσο χρόνο θα επενδύσει ο καθένας, ποιο κόστος θα δεχτεί ο καθένας και ποιο είναι το επίπεδο φιλοδοξιών που μπορεί να διαφέρει. είχε την αρχική ιδέα και έφερε στους άλλους, ή αν ένας ιδρυτής αφιερώνεται στην επιχείρηση με πλήρη απασχόληση, ενώ οι συνιδρυτές του κρέμονται στις καθημερινές τους εργασίες.Όλοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις διαφορές μπροστά και να τις αντιμετωπίσουν για να αποφύγουν την απογοήτευση.

"Πρέπει επίσης να εξαντλήσετε τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστείτε μαζί κατά τη διάρκεια των πρώτων 90 ημερών.Μετά την μακρά μεταφορά, ο Bill θα χειριστεί τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ ενώ η Marla κάνει tech και η Kathy χειρίζεται τη χρηματοδότηση.Αλλά οι πρώτες ημέρες της εκκίνησης είναι χαοτικές. κάνει τα πάντα και μπορεί να μεταβάλει τους ρόλους σε δεκάρα, ειδικά οι άνθρωποι που προέρχονται από ανώτερες θέσεις που είναι συνηθισμένοι να δομήσουν μπορεί να αγωνιστούν σε αυτό το ασταθές περιβάλλον. ),

"Τέλος, θα πρέπει να αποφασίσετε πώς να αποφασίσετε, ακόμα και αν γνωρίζετε ο ένας τον άλλον εδώ και χρόνια, είναι απίθανο να έχετε κάνει τέτοιου είδους αποφάσεις υψηλού σταδίου μαζί." Ποιο θα είναι το μοντέλο λήψης αποφάσεων

Υπάρχει ένας τρίτος για να σπάσει ένα αδιέξοδο; Είναι καλύτερα να ορίσετε έναν μόνο διαιτητή για κάθε τύπο απόφασης. »

10. Βρείτε ιδέες σε αναποτελεσματικότητα. Τελικά, εάν όλοι έχουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες, τα αγαθά και οι υπηρεσίες θα διαπραγματεύονται στην εύλογη αξία. Με το eBay, είδα μια πραγματική ευκαιρία να δημιουργήσω ένα μέρος όπου θα μπορούσαμε να φέρουμε τη δύναμη μιας διαδραστικής και ισότιμης αγοράς στο ευρύ κοινό.

«Αυτή η ιδέα ισότιμων όρων έγινε προφανής για μένα όταν είχα λίγα επιπλέον χρήματα και αποφάσισα να επενδύσω σε μια εταιρία τυχερών παιχνιδιών που ονομάζεται 3DO. Κάλεσα τον μεσίτη μου και είπα ότι ήθελα να αγοράσω αυτή την IPO έρχομαι να αγοράσει - το γεγονός ότι το πρώτο βήμα ήταν να πάρει στο τηλέφωνο με το μεσίτη μου λέει κάτι.Η IPO πήγε δημόσια σε $ 18 ανά μετοχή, αλλά έπρεπε να πληρώσω πιο κοντά σε $ 24. Αυτό φαινόταν κάπως ανισορροπημένη, και όταν εγώ τοποθέτησα μαζί ότι οι μεμονωμένοι επενδυτές μπορούν να κλείσουν από τις πιο αποδοτικές αγορές μας, άρχισα να σκέφτομαι περισσότερα για το πώς αυτό ισχύει για άλλους τομείς του εμπορίου. Τελικά, ένα μεγάλο πράγμα για το eBay είναι ότι δεσμεύσαμε την επιτυχία της εταιρείας στους ψηφοφόρους μας «Δεν θα κάνουμε ένα δολάριο εκτός αν οι πωλητές μας έκαναν.» - Όπως είπε στην SM

11. Κάντε τους να πληρώσουν για κάτι.

Για τους επιχειρηματίες, αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο σοκ: Εντός 90 ημερών, θα πρέπει να συνεχίσετε τις πωλήσεις. Δεν πρόκειται για τα χρήματα, αν και τα χρήματα είναι ωραία. Αντίθετα, η πώληση είναι ο καλύτερος δυνατός δείκτης για το αν κάποιος θέλει αυτό που κάνετε. Η πρόκληση είναι να γίνετε δημιουργικοί για το τι, τόσο νωρίς στη διαδικασία, είστε σε θέση να πουλήσετε. --ΜΕΓΑΛΟ. Β.

Ο Craig Wortmann , ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Πωλήσεων Kellogg στο Northwestern University, λέει:

"Την πρώτη ημέρα της επιχείρησής σας, το μοναδικό σας προϊόν είναι εσείς. Μπορείτε να πουλήσετε αυτό.Μπορείτε να πουλήσετε το χρόνο σας, και μπορείτε να πουλήσετε τις γνώσεις ή τις ιδέες που τελικά θα τροφοδοτήσουν το προϊόν σας .

«Γνωρίζω τους ιδρυτές μιας εταιρίας που πριν από χρόνια αναπτύσσει μια εφαρμογή που βοηθά τους αθλητές των γυμνασίων να βελτιστοποιήσουν την επιλογή του κολλεγίου, έκαναν ό, τι κάνουν οι περισσότεροι ιδρυτές: πήγαν στη σπηλιά τους και δούλευαν στο προϊόν. Ο ίδιος ο ιδρυτής θα έπρεπε να προσφερθεί να καθίσει μαζί με τους φοιτητές και τους γονείς τους και για να χτίσει ένα φύλλο εργασίας με όλες τις μεταβλητές που σκόπευαν να συμπεριλάβουν στην εφαρμογή .

"Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τους ιδρυτές να ακούνε το μήνυμα πωλήσεών τους, να εστιάζουν την πρόταση τους στην αξία τους και να αναπτύσσουν την πειθαρχία των πωλήσεων, θα τους έχουν επίσης κερδίσει ειλικρινή και αξιόπιστη ανατροφοδότηση, μόνο και μόνο επειδή κάποιος είναι πρόθυμος να πάρει κάτι υποτυπώδες από εσάς δωρεάν δεν είναι απόδειξη ότι έχετε έναν πελάτη.Αλλά όταν κάποιος αναλαμβάνει οικονομικά - ακόμα και σε μια μεγάλη έκπτωση - αυτό το άτομο είναι σοβαρό και αυτός ή αυτή πρόκειται να αξιολογήσει το προϊόν ή την υπηρεσία σας πολύ πιο κριτικά.

"Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε εκ των προτέρων πωλήσεις, αν και αυτό είναι ένας κίνδυνος εάν δεν μπορείτε να το παραδώσετε." Ωστόσο, οι άνθρωποι γίνονται πιο άνετοι με αυτό το μοντέλο, χάρη στο Kickstarter και το Amazon. να υπογράψουν νωρίτερα .

Το "Semalt είναι η καλύτερη ένδειξη ότι έχετε μια βιώσιμη επιχείρηση, μια ναι είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι πολύ ωραία, που σας λέει να προχωρήσετε" .

12. Μην τραβάτε το βύσμα στη μάθηση πολύ σύντομα.

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνετε τις πρώτες 90 ημέρες. Άλλα πράγματα που πρέπει να αναβάλλετε, όπως η προσπάθεια να συγκεντρώσετε χρήματα για το προϊόν σας στο Kickstarter ή σε άλλη πλατφόρμα crowdfunding. Τα χρήματα είναι δελεαστικά, αλλά γιατί να ζητήσετε από τους ανθρώπους να χρηματοδοτήσουν κάτι που δεν γνωρίζετε είναι σωστό; --ΜΕΓΑΛΟ. Β.

Ο Steve Blank , ο σειριακός επιχειρηματίας του Silicon Valley και ο καθηγητής καθηγητής του Stanford, του οποίου η μεθοδολογία ανάπτυξης πελατών ξεκίνησε το κίνημα Lean Startup, λέει:

Το Kickstarter και το Indiegogo είναι εφευρέσεις παγκόσμιας κλάσης που άλλαξαν τη φύση της χρηματοδότησης για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, αλλά δεν χρησιμοποίησαν τέτοιες πλατφόρμες πρόωρα.

Οι νέοι επιχειρηματίες παρερμηνεύουν αυτό που είναι για το Semalt και πιστεύουν ότι είναι ένας τρόπος για να γίνει η ανακάλυψη των πελατών, για να ελεγχθεί η έκκληση του προϊόντος τους. παίρνετε κεφάλαια, εισέρχεστε σε δύο χρόνια δουλεμικής υποτέλειας μέχρι να παραδώσει το προϊόν αυτό.Τα χρήματα δεν αξίζει τη θυσία.Αντίθετα, κάνετε τη σκληρή δουλειά της ανακάλυψης του πελάτη, η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο από 90 ημέρες.Οι πιθανοί πελάτες θα πρέπει να αρπάζουν το ελάχιστο βιώσιμο προϊόν σας από τα χέρια σας και να γράψετε έναν επιτόπιο έλεγχο.Μόλις έχετε ένα προϊόν που γνωρίζετε ότι λύει ένα πραγματικό πρόβλημα του πελάτη, τότε το Semalt μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη ζήτηση.

"Το Kickstarter πριν από την ανακάλυψη του πελάτη είναι η προσέγγιση του τεμπέληλου επιχειρηματία για την εκκίνηση." Ο Semalt είναι ένας τεμπέλης επιχειρηματίας. "