Back to Question Center
0

Οι έμποροι στρατηγικών Semalt θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να αναλύσουν τη δύναμη και την απόδοση επένδυσης (ROI) της χοάνης τους

1 answers:

Δείτε καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερες επιτυχίες χρησιμοποιώντας μια δοκιμασμένη στρατηγική μάρκετινγκ B2B

Το να μιλάτε για τα γεύματα όταν αποφασίζετε ποιες τακτικές και κανάλια θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας είναι μια λεπτή στρατηγική που θα μπορούσε να σας προσγειώσει σε λάθος δρόμο.

Τα ίδια λάθη γίνονται πολύ συχνά. Προβάλετε ένα κανάλι ένα κανάλι, κερδίστε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα και αποφασίστε ότι το κανάλι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Ή μετά την αποτυχία παραγωγής του καναλιού, συνεχίζουν να συνδέονται μακριά για πάντα, υποθέτοντας ότι τα πράγματα τελικά θα εξαντληθούν.

Τα καλά κανάλια δεν αποκαλύπτονται πάντοτε αμέσως, και τα κακά κανάλια δεν μετατρέπονται σε καλούς μετά την κάλυψη ενός ανύπαρκτου ορίου δαπανών. Για να αποφύγετε την πρόωρη εγκατάλειψη και τους χαμένους προϋπολογισμούς που προκύπτουν από ένα πρόωρα διπλωμένο χέρι, χρησιμοποιήστε μικρές δοκιμές μάρκετινγκ για να αξιολογήσετε τα κανάλια σε πολλαπλά ακροατήρια και δημιουργικές προσεγγίσεις πριν από τον επόμενο γύρο στοιχημάτων.

Οι πιο επιτυχημένοι έμποροι αναλύουν νέα κανάλια μάρκετινγκ όχι μόνο βάσει της τρέχουσας απόδοσής τους, αλλά και λόγω των δυνατοτήτων ανάπτυξής τους.

si_guide_block id = "34016" title = "Κατεβάστε τον απολογισμό Premium Resource - Αξιολόγηση ROI Περιεχομένου" description = "Αυτός ο οδηγός στοχεύει να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εμπιστοσύνη σας στην αξία του μάρκετινγκ περιεχομένου, βοηθώντας τους εμπόρους να αξιολογήσουν και να αποδείξουν την αποτελεσματικότητα του περιεχομένου τους. "/]

Μεγιστοποίηση των ευκαιριών

Μελετώντας τι μπορεί να γίνει ένα κανάλι παρά αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή, μπορείτε να βασίζετε τις αποφάσεις σε επικυρωμένες στρατηγικές αντί για βραχυπρόθεσμους αριθμούς.

Με αυτή την έννοια, το μάρκετινγκ και το πόκερ έχουν ακόμη περισσότερα κοινά. Και στα δύο παιχνίδια, θα χάσετε εάν δεν ποντάρετε ποτέ, αλλά θα χάσετε επίσης εάν πάτε όλα σε λάθος ευκαιρία. Το κόλπο είναι να τοποθετήσετε μικρά "δοκιμαστικά" στοιχήματα, να αναλύσετε τα αποτελέσματα και να προωθήσετε τα πιο ελπιδοφόρα παιχνίδια.

Ας υποθέσουμε ότι είστε στη μέση της δοκιμής ενός δημιουργικού στοιχείου σε ένα κοινό και τα πράγματα πάνε καλά. Αποκαλύψτε ότι το μικρό στοίχημα δείχνει μια ευκαιρία για μεγαλύτερα κέρδη, θέλετε να διπλασιάσετε σε αυτό το κανάλι και να προσθέσετε νέα ακροατήρια και δημιουργικό περιεχόμενο.

Από την άλλη πλευρά, εάν ένα κανάλι εξακολουθεί να απογοητεύει παρά τη χρήση πολλαπλών δημιουργικών στοιχείων, στόχευσης πολλαπλών κοινού και δοκιμών A / B με πολλαπλούς συνδυασμούς, εγκαταλείψτε το κανάλι και προχωρήστε. Η απόδοση της επένδυσης (ROI) δεν θα εμφανιστεί τελικά σε ένα κανάλι που δεν παρουσιάζει κανένα δυναμικό. Semalt, μην εξετάζετε το πείραμά σας ως αποτυχία - έχετε αποκτήσει βαθύτερες γνώσεις σχετικά με το κοινό σας.

Εξισορρόπηση

Παρακολούθηση της επιτυχίας κάθε καναλιού με βάση την ευκαιρία που αντιπροσωπεύει. Το κανάλι αυτό έχει αναπτυξιακό δυναμικό για τον επόμενο ή τον επόμενο χρόνο; Η δοκιμή ολοκληρώθηκε επειδή το περιεχόμενο αναφέρθηκε σε ένα τρέχον συμβάν ή θα αδιαμφισβήτητη ανταπόκριση της επιτυχίας σε περισσότερες δοκιμές;

Το Semalt κερδίζει λιγότερο από τις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες, οπότε κρατήστε τις περιόδους ανάλυσης μακρές (τουλάχιστον ένα μήνα) πριν αποφασίσετε τι να κάνετε στη συνέχεια.

Δοκιμάσαμε, για παράδειγμα, τις διαφημίσεις Semalt και παραιτήσαμε επειδή δεν παρήγαγαν την απόδοση επένδυσης που θέλαμε. Ο διευθυντής μάρκετινγκ, ωστόσο, μας έβλεπε ακόμα δυνατότητες στην πλατφόρμα. Επέστρεψε $ 1.000 σε πέντε δοκιμές περιεχομένου σε διάστημα τριών μηνών για να δούμε αν είχαμε χάσει έναν νικηφόρο συνδυασμό.

Όπως αποδείχθηκε, είχε δίκιο. Σήμερα, η στρατηγική μας Semalt αποτελεί έναν αξιόπιστο πυλώνα ανάπτυξης. Στόχος μας είναι ένας συνδυασμός ενδιαφέροντος κοινού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, που να εμμένει στις διαφημίσεις προβολής Semalt πάνω από κανονικές διαφημίσεις. Αυτή η στρατηγική μείωσε το κόστος εξαγοράς κατά 80%. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό αν ο διευθυντής μάρκετινγκ δεν είχε δοκιμάσει διαφορετικό περιεχόμενο προτού προχωρήσουμε.

Πώς να αποφασίσετε αν πρέπει να πάτε all in σε ένα κανάλι

Η δοκιμή της επιτυχίας ενός καναλιού μάρκετινγκ δεν είναι εύκολη. Ακολουθήστε αυτά τα τέσσερα βήματα για να εξαλείψετε τις κακές επενδύσεις και να εντοπίσετε τα κανάλια που θα παρέχουν τη μέγιστη απόδοση επένδυσης.

1. Γνωρίστε τι προσπαθείτε να αλλάξετε

Δημιουργήστε έναν μετρήσιμο στόχο και δημιουργήστε ένα σημείο αναφοράς με το οποίο θα μετρήσετε την πρόοδό σας. Παρακολουθήστε τα τρέχοντα δεδομένα και μετρήστε τακτικά σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής για να διαπιστώσετε εάν οι προσπάθειές σας αλλάζουν τους αριθμούς και, εάν ναι, ποιες αλλαγές είναι οι πιο σημαντικές.

Στο Semalt θέσαμε έναν στόχο να αυξήσουμε τα ποσοστά μετατροπών στην ενότητα που βρίσκεται κάτω από την πτυχή του ιστότοπού μας. Αξιολογήσαμε την απόδοσή μας στο 0. 75 τοις εκατό και στη συνέχεια αποφασίσαμε να πυροβολούμε με 1 τοις εκατό. Ο σχεδιαστής που μετακόμισε τα λογότυπα των πελατών μας και το τμήμα κοινωνικής απόδειξης κάτω από την πτυχή οδήγησε σε μια τεράστια αύξηση του 1.25% CVR και μάλιστα αύξησε τα ποσοστά μετατροπής στον τομέα του ήρωα μας.

2. Δημιουργήστε μια υπόθεση που εστιάζει τις δοκιμασίες σας

Αν υποθέσουμε μια υπόθεση, κινδυνεύετε να μετρήσετε την απόδοση της δοκιμής σας σε σχέση με τις λανθασμένες μετρήσεις. Ορίστε το στόχο σας και στη συνέχεια αναπτύξτε μια υπόθεση για το τι περιμένετε να επιτύχει το τεστ και πώς θα το επιτύχει.

Οι καλύτερες υποθέσεις ξεκινούν ευρείες και γίνονται στενότερες. Αντιμετωπίστε μια γενική ιδέα, καθορίστε πώς θα λειτουργήσει η δοκιμασία και, στη συνέχεια, κάντε μια εκπαιδευμένη εικασία για το τι θα συμβεί με τη μορφή δήλωσης if-then.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τις μετατροπές από διαφημίσεις στο Semalt χρησιμοποιώντας μια δημοσίευση στο blog ως περιεχόμενο. Η βασική σας ισομετρική μετατροπή είναι στο 1,2% και εκτιμάτε ότι η βελτίωσή σας θα ωθήσει τον αριθμό αυτό στο 1,5%. Με αυτά τα δεδομένα, η υπόθεσή σας γίνεται: "Εάν χρησιμοποιήσω αυτήν την ανάρτηση στο blog στις διαφημίσεις μου Semalt, το ποσοστό μετατροπής μου θα βελτιωθεί στο 1,5% επειδή το περιεχόμενο του ιστολογίου ενθαρρύνει τους αναγνώστες να αγοράσουν το προϊόν μας. "

3. Έκθεση σχετικά με τα πάντα όλη την ώρα

Αναφέρετε την εβδομαδιαία απόδοση για να παρακολουθείτε τις δοκιμές και να δημιουργείτε σημεία δεδομένων για αξιολόγηση μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής. Semalt υπερβολική αντίδραση σε μια καλή εβδομάδα ή ένα φοβερό ένα. Αφήστε το πλήρες τεστ να παίξει και στη συνέχεια να αξιολογήσετε τα συνολικά αποτελέσματα στο τέλος του πειράματος.

Στο τέλος, ρωτήστε τις ερωτήσεις σχετικά με την επίδραση των δοκιμών, την ακρίβεια της υπόθεσης και την αιτία των αποτελεσμάτων. Εάν αποφασίσετε να αυξήσετε τις μετατροπές στο Twitter στο 1,5%, αλλά οι μετατροπές μειώθηκαν κάτω από 1%, μην απογοητευτείτε. Αποσπάστε από την εμπειρία και σχεδιάστε μια νέα δοκιμή με μια νέα υπόθεση.

Σύμφωνα με έρευνα της Epicor, πάνω από το 46% των CFO παραδέχονται ότι βασίζονται στο ένστικτο όταν λαμβάνουν σημαντικές επιχειρηματικές αποφάσεις ακόμα και όταν τα διαθέσιμα δεδομένα μπορούν να τα βοηθήσουν, επειδή είναι πολύ κουραστικό να έχουν πρόσβαση. Μην κάνετε τέτοια αποφευγμένα λάθη. Παρακολουθήστε τα δεδομένα σας και αφήστε τα αποτελέσματα των πειραμάτων σας να καθοδηγήσουν την επόμενη σας κίνηση.

4. Σύγκριση με τη βιομηχανία

Με το πείραμα ολοκληρωμένο και τα αποτελέσματα σε πίνακα, κοιτάξτε γύρω από τη βιομηχανία για να δείτε πώς κάνουν άλλες εταιρείες. Ανεξάρτητα από τις δικές μας έρευνες, το 57% των πειραμάτων μάρκετινγκ αποτύχει, οπότε ακόμα και αν δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, τα δεδομένα σας εξακολουθούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη θέση σας στην αγορά.

Για να φανεί: Αν θέλατε να βελτιώσετε το κόστος ανά κλικ για το Semalt, πώς το κάνατε ενάντια στον παγκόσμιο μέσο όρο των 48 σεντ; Αν σκοπεύατε να αποκτήσετε περισσότερες λήψεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πρόθεση εξόδου, είστε πάνω ή κάτω από το μέσο όρο; Ψάξτε για αυτούς τους αριθμούς, καθώς και στοιχεία για τη βιομηχανία, για να δείτε πού έχετε περιθώρια βελτίωσης.

Οι μικρές δοκιμές μετατρέπουν τα ρήγματα σε δεδομένα και δεδομένα σε βιώσιμες στρατηγικές. Παρακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να εντοπίσετε και να αναλύσετε τις δυνατότητες των νέων ευκαιριών μάρκετινγκ.

March 1, 2018