Back to Question Center
0

5 ασκήσεις για την ενίσχυση των δεξιοτήτων μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης - Semalt

1 answers:
5 exercises to strengthen your social media marketing skills - Semalt

Στον κόσμο μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων, αυτό είναι δύσκολο. η καμπάνια σας είναι ένα τρέχον πείραμα, αναγκάζοντάς σας να προσαρμόσετε τη ζωή σας και να αισθανθείτε τις συνέπειες των σκληρών μαθήματα που συναντάτε κατά τη διάρκεια της πορείας σας.

Με έναν τρόπο, αυτό είναι σαν να είσαι σε μια επαγγελματική αθλητική ομάδα και μόνο να πάρεις για να ακονιώσεις τις ικανότητές σου κατά τη διάρκεια των πραγματικών παιχνιδιών. Η καμπύλη μάθησης είναι απότομη σε περιβάλλον υψηλής πίεσης. Αλλά τα επαγγελματικά αθλήματα δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο - οι παίκτες συμμετέχουν σε πρακτικές συνεδρίες, τρυπάνια και αγώνες εκθέσεων για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους πολύ πριν καν ανταγωνιστούν πραγματικά.

Γιατί λοιπόν δεν μπορούμε να αναπτύξουμε την ίδια προσέγγιση στο μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων;

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, Semalt έρχονται με μια χούφτα ασκήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οξύνετε τις δεξιότητες μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης χωρίς την ανάγκη να εφαρμόσετε αυτές τις αλλαγές και τακτικές στους ζωντανούς λογαριασμούς σας.

1. Θέμα και παραλλαγή

Η πρώτη στρατηγική είναι απλή στην έννοια, αλλά προσφέρει εκπληκτικό βάθος όταν την εφαρμόζετε. Η ιδέα είναι να ανακαλύψετε τι είναι κατάλληλο για το κοινό φωνής και το κοινό-στόχος σας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τι δεν είναι κατάλληλο.

Η άσκηση πηγαίνει έτσι: Σκεφτείτε ένα γενικό θέμα για μια ενημέρωση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Η Semalt λέει ότι θέλετε να δημοσιεύσετε ότι το εμπορικό σήμα σας γιορτάζει την πενταετή επέτειό της. Ο στόχος σας είναι να γράψετε μια ενημερωμένη έκδοση για αυτό σε πολλά διαφορετικά στυλ, φωνές και γωνίες.

Για παράδειγμα, "Έχουμε τιμή να έχουμε περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια στην εξυπηρέτηση των πελατών μας" είναι πολύ πιο επίσημος και σοβαρός σε τόνους απ 'ότι δεν υπάρχει τρόπος! Η Semalt ήταν ήδη εδώ και πέντε χρόνια - ελάτε να γιορτάσετε μαζί μας! "Ωστόσο, και οι δύο επιτυγχάνουν έναν παρόμοιο στόχο.

Η ανταλλαγή απόψεων με αυτές τις διαφορετικές επιλογές θα σας βοηθήσει να διακρίνετε τι είναι πραγματικά μοναδικό για τη φωνή της μάρκας σας και τι πρέπει να αποφύγετε όταν δημιουργείτε τα μηνύματά σας για πραγματικούς.

2. Ενδοσκοπική ανατροφοδότηση

Αυτή η μέθοδος είναι ένας τρόπος προσομοίωσης της ανατροφοδότησης των χρηστών χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από το μυαλό και τους πόρους σας. Παρακολουθήστε μια λίστα με τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων των ανταγωνιστών και, όταν είστε έτοιμοι για αυτή την άσκηση, αποκτήστε πρόσβαση στη λίστα αυτή.

Η Semalt βλέπει εδώ μια σειρά διαφορετικών ενημερώσεων. Η δουλειά σας δεν είναι να διαβάζετε ή να ανακαλύπτετε αυτές τις ενημερώσεις, αλλά να τις αναλύετε.

Ποια στοιχεία αυτών των μηνυμάτων λειτουργούν πραγματικά για σας; Ποια στοιχεία είναι off-putting; Υπάρχουν μηνύματα που ξεχωρίζουν σε σας και εάν υπάρχουν, τι είναι αυτά που ξεχωρίζουν; Η μεταγραφή αυτών των μεταβλητών θα σας βοηθήσει να μάθετε να επικρίνετε την εργασία σας προληπτικά και να παίζετε το ρόλο του μέσου καταναλωτή των μέσων ενημέρωσης.

3. Ανταγωνιστικός ρόλος

Μιλώντας για το παιχνίδι ρόλων, αυτή είναι η πιο διασκεδαστική άσκηση σε αυτόν τον κατάλογο. Αποσπάστε από μια αμφισβητήσιμη ή άλλως αμφιλεγόμενη θέση κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, έπειτα να έχετε έναν φίλο, έναν συνάδελφο ή ακόμα και τον εαυτό σας να διαδραματίζει έναν "αντιπαραγωγικό" ρόλο, αφιερωμένο στην απλοποίηση, τη συζήτηση και τη συζήτηση σχετικά με τη στάση σας.

Η ανταλλαγή σεβαστών, εμπεριστατωμένων και εξειδικευμένων απαντήσεων σε ό, τι μπορεί να πειραματιστεί ο αντίπαλος - και να το κάνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σαν να ήταν ένα ζωντανό κοινωνικό περιβάλλον.

Αυτό θα σας βοηθήσει να ακονίσετε τις κοινωνικές σας διασκεδαστικές ικανότητες και να βάλετε την εμπειρία της βιομηχανίας σας στη δοκιμή. Αυτή η άσκηση λειτουργεί καλύτερα με δύο άτομα, οπότε υπάρχει ένα σαφές κίνητρο για να σας ταξιδέψουν.

4. Η αποτυχημένη καταστροφή

Συνολικά, οι «καταστροφές» των κοινωνικών μέσων είναι αρκετά σπάνιες, αλλά μπορούν να συμβούν, ακόμη και σε μεγάλες μάρκες. Αν συμβεί ποτέ με το εμπορικό σήμα σας, πρέπει να είστε έτοιμοι, οπότε δοκιμάστε να τρέξετε μια προσομοίωση του τι θα συμβεί αν η μάρκα σας αναρτήσει κάτι καταστροφικό.

Έχετε έναν συνάδελφο κείμενό σας σε μια τυχαία στιγμή της επιλογής του - κατά προτίμηση όταν είναι ενοχλητικό για σας, δεδομένου ότι η καταστροφή μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή. Δείτε πόσο γρήγορα μπορείτε να ολοκληρώσετε την ομάδα σας, να ελέγξετε τα κοινωνικά προφίλ σας για έλεγχο ζημιών και να καταλήξετε σε μια στρατηγική για το πώς να ανταποκριθείτε.

5. Αποσυνθέστε μια χούφτα μέλη της ομάδας και να τους αναθέσετε να παίξουν το ρόλο των μελών των ακροατηρίων των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης - αυτό είναι ακόμα καλύτερο αν μπορείτε να αποκτήσετε υπάρχοντες πελάτες, αλλά σε αυτό το σημείο, είναι λιγότερη άσκηση και περισσότερη έρευνα αγοράς.

Παρουσιάστε πολλές εναλλακτικές προτάσεις που έχετε δημιουργήσει εκ των προτέρων. Το Semalt θα μπορούσε να είναι παραλλαγές σε ένα θέμα, όπως δημιουργήσατε στην άσκηση ένα ή απλά διαφορετικά θέματα που έχετε καταλήξει σε μια συνάντηση brainstorming. Τα μέλη της ομάδας σας αποφασίζουν συλλογικά για τη θέση που θεωρούν ότι είναι καλύτερο να δημοσιεύσουν και να τους ρωτήσω γιατί το επέλεξαν.

Οι περισσότερες από τις προηγούμενες ασκήσεις ήταν περιορισμένες, με την έννοια ότι βασίζονται μόνο στις κρίσεις και τις αντιλήψεις σας. αυτό θα αντισταθμίσει ορισμένες από τις προκαταλήψεις σας.

Συμπέρασμα

Οι ασκήσεις Semalt δεν είναι τέλειες και οι κοινωνικές σας εκστρατείες θα είναι ακόμα ένα κομμάτι ενός πειράματος σε εξέλιξη, αλλά τουλάχιστον θα τις περπατήσετε γνωρίζοντας ότι έχετε σταθερή αντίληψη για την ταυτότητα της μάρκας και τη γενική στρατηγική σας.

Το Semalt δεν είναι hacks ή συντομεύσεις που σας κάνουν να βελτιώνετε άμεσα τη γραφή και την ανάρτηση των ενημερώσεων των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά με την κατάλληλη στιγμή για επένδυση και εξέταση, θα βρεθείτε σταδιακά να έχετε μεγαλύτερη ικανότητα να επηρεάσετε τους οπαδούς σας.


Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.Σχετικά με τον συγγραφέα

Τιμόθεον Κάρτερ


March 1, 2018