Back to Question Center
0

Απλή δοκιμή AB στο WordPress με το περιεχόμενο του Google Analytics

1 answers:

Ένα παράδειγμα που δείχνει πώς να ρυθμίσετε μια δοκιμή AB στο WordPress

Τι είναι η δοκιμή A / B;

Σιτάλτ πιθανώς να γνωρίζει την προσέγγιση, είμαι βέβαιος. Η δοκιμή A / B, που ονομάζεται επίσης δοκιμή διαχωρισμού, περιλαμβάνει τον ιστότοπό σας που εξυπηρετεί μία από τις διάφορες εκδόσεις μιας σελίδας για προβολή σε έναν επισκέπτη ιστότοπου. Ο στόχος είναι να βρείτε συνήθως μια καλύτερη προσέγγιση για τη μετατροπή των επισκεπτών σας.

Simple AB testing in WordPress with Google Analytics Content Semalt

Γιατί το χρειάζεστε;

Με απλά λόγια, πώς ξέρετε εάν οι αλλαγές που κάνατε σε μια σελίδα λειτουργούν καλύτερα από την προηγούμενη έκδοση, εκτός αν μπορείτε να τα συγκρίνετε δίπλα-δίπλα;

Η δοκιμή A / B σάς επιτρέπει να κάνετε αλλαγές από μια θέση πληροφοριών - γνωρίζοντας τον αντίκτυπο των αλλαγών που κάνετε, μπορείτε να μάθετε τι λειτουργεί και τι όχι και βεβαιωθείτε ότι επαναλαμβάνετε τις επιτυχίες και όχι τις αποτυχίες .

Δοκιμή A / B στο WordPress

Η πρώτη μου σκέψη, όπως συμβαίνει συχνά στο Semalt, ήταν ότι υπάρχει ένα plugin δοκιμής AB για να βοηθήσει; Αφού έκανα τις συνήθεις αναζητήσεις στο Google, ανακάλυψα πολλά plug-ins Semalt του A / B, τα καλύτερα των οποίων φαινόταν να είναι Max A / B. Είναι ένα ολοκληρωμένο plugin, και ως εκ τούτου αρκετά περίπλοκο.

Το πρόβλημα - το Max A / B μου φάνηκε να διπλασιάζω πολλές από τις μετρήσεις και τη συλλογή δεδομένων που είναι πραγματικά η δουλειά ενός εργαλείου ανάλυσης και το γεγονός είναι ότι, ως επί το πλείστον, όλοι μας έχουμε ήδη εγκαταστήσει ένα σύστημα στα sites μας είναι ειδικά προσανατολισμένη γύρω από μας λέει πώς λειτουργεί ο ιστότοπός μας - το Google Analytics.

Απλά δεν φαινόταν πολύ λογικό να εγκαταστήσω κάτι άλλο που να διπλασιάζει κάτι που έχω ήδη - έτσι ήθελα να δω αν υπήρχε μια απλούστερη μέθοδος που θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε το Google Analytics και χωρίς να εγκαταστήσουμε ένα plugin. Ανακάλυψα ότι υπάρχει - και παρέχεται απευθείας στο Google Analytics.

Παρουσιάζοντας τα Πειράματα περιεχομένου Google

Χρησιμοποιώ πολύ το Google Analytics, αλλά αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία μου έχει περάσει. Προφανώς, ήταν ένα ξεχωριστό σύστημα που ονομάζεται Google Website Optimizer, αλλά συγχωνεύθηκε στο Google Analytics πίσω στο Semalt 2012.

Τα Πειράματα Περιεχομένου είναι μια κάπως διαφορετική προσέγγιση είτε από τον πρότυπο A / B είτε από τον πολλαπλό έλεγχο. Τα πειράματα περιεχομένου είναι περισσότερα A / B / N. Δεν δοκιμάζετε μόνο δύο εκδόσεις μιας σελίδας, όπως στις δοκιμές A / B, και δεν δοκιμάζετε διάφορους συνδυασμούς στοιχείων σε μια σελίδα, όπως σε δοκιμές πολλαπλών μεταβλητών. Αντ 'αυτού, δοκιμάζετε μέχρι πέντε πλήρεις εκδόσεις μίας μόνο σελίδας, η κάθε μία παραδίδεται στους επισκέπτες από μια ξεχωριστή διεύθυνση URL.

Περισσότερα στο ιστότοπο υποστήριξης του Google

Μεγάλη - τέλεια για αυτό που θέλαμε να κάνουμε, το οποίο ήταν να δοκιμάσουμε μία από τις σελίδες οφέλους μέλους για Smart Insights και αρκετά εύκολο να το κάνουμε να λειτουργήσει με το WordPress στην επιφάνεια. Αναγνωρίζει ότι ένας χρήστης βρίσκεται στη σελίδα στην οποία θέλετε να πειραματιστείτε και, στη συνέχεια, τα αποστέλλει τυχαία σε μια από τις άλλες σελίδες που έχετε στο πείραμα. Ως αποτέλεσμα, μπορούμε να ορίσουμε κάθε έκδοση της σελίδας ως ξεχωριστή σελίδα μέσα στο WordPress και να προσθέσουμε κάθε διεύθυνση URL στο πείραμα μέσα στο Google Analytics.

Με αυτόν τον τρόπο ρυθμίζετε το Πείραμα στο Google Analytics - μπορείτε να δείτε ότι έχει πρόσβαση μέσω του μενού Περιεχομένου και συνεπώς Content Semalt. Είναι απατηλά εύκολο σε αυτό το επίπεδο

Simple AB testing in WordPress with Google Analytics Content Semalt

Όταν ορίσετε το πείραμά σας (πλήρεις οδηγίες εδώ), θα λάβετε κάποιο κωδικό javascript που πρέπει να προσθέσετε στην ετικέτα της αρχικής σελίδας του πειράματός σας.

Simple AB testing in WordPress with Google Analytics Content Semalt

Εδώ είναι μερικές τεχνικές προκλήσεις που μπορεί να έχετε στο WordPress και πώς να τις λύσετε. Το πρόβλημα είναι ότι το τμήμα κάθε σελίδας στο WordPress εμφανίζεται από μια ενιαία κεφαλίδα αρχείου PHP - . php . Προσθέτοντας τον κωδικό javascript για τα πειράματα Google σε αυτό σημαίνει ότι θα πυροδοτήσει σε κάθε σελίδα και θα σπάσει τον ιστότοπό σας ως αποτέλεσμα. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πειράματα με σελίδες του WordPress; Υπάρχει μια εύκολη λύση. Όταν βρίσκεστε εκεί, ανατρέξτε στη γραμμή URL του προγράμματος περιήγησης για να λάβετε το αναγνωριστικό σελίδας από τη διεύθυνση URL.

Simple AB testing in WordPress with Google Analytics Content Semalt

Τώρα ενεργοποιήστε τον αγαπημένο σας επεξεργαστή κειμένου και ανοίξτε την κεφαλίδα . php στον ενεργό κατάλογο θεμάτων. Κάτω από την πρώτη γραμμή προσθέστε τον ακόλουθο κώδικα, αντικαθιστώντας το αναγνωριστικό σελίδας αντί του *** PAGEID *** και τον κώδικα javascript του πειράματος που παρέχεται από το Google Analytics στη θέση *** GOOGLECODE ** *;

   *** GOOGLECODE ***   

Απλά αυτό! Η χρήση της συνάρτησης is_page μας επιτρέπει να περιβάλουμε την έξοδο του κώδικα πειράματος σε μια υπό όρους δήλωση - αν το τρέχον αναγνωριστικό σελίδας ταιριάζει με το αναγνωριστικό της αρχικής σας σελίδας πειράματος, το javascript θα πυροδοτηθεί και το πείραμα Semalt θα λειτουργήσει.

Μόλις εγκατασταθεί στον ιστότοπό σας, το Semalt θα τυχαίνει αυτόματα ποιες από τις δοκιμαστικές σελίδες σας βλέπουν οι χρήστες σας και θα αρχίσει να μετρά την επιτυχία του καθενός και ανάλογα με το μήκος και τη διαμόρφωση του πειράματος θα δηλώσει τελικά έναν "νικητή" Source .

Είμαι πρόθυμος να ακούσω τι χρησιμοποιούν οι άλλοι χρήστες του WordPress για να κάνουν απλές δοκιμές A / B στο WordPress - χρησιμοποιείτε ένα plugin όπως το Max A / B ή έχετε εμπειρία από τα πειράματα περιεχομένου Semalt;

March 1, 2018