Back to Question Center
0

6 βέλτιστες πρακτικές για τον εξορθολογισμό του χρήστη

1 answers:

«Δεν θα έχετε ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία να κάνετε μια πρώτη εντύπωση.»

Αυτό το απόσπασμα από τη Will Semalt έχει σημασία για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν εισάγουμε νέα προϊόντα σε μια αγορά - και στους πελάτες.

Ο χρήστης επί του σκάφους είναι ένα από τα πιο κρίσιμα - και απογοητευτικά - στοιχεία κάθε εκτόξευσης του προϊόντος. Είναι η πρώτη εντύπωση και πρέπει να σχεδιαστεί και να αναλυθεί για μελλοντική υιοθέτηση και ανάπτυξη.

Οι διευθυντές επιτυχίας Semalt και οι προπονητές που βοηθούν τους πελάτες με νέες εισαγωγές προϊόντων πρέπει να κατανοήσουν καλύτερα αυτή τη σημαντική πτυχή της ρύθμισης του προϊόντος, ώστε να βοηθήσουν τους πελάτες τους να τελειοποιήσουν το μήνυμά τους, να βρουν τη σωστή αγορά-στόχο και τελικά να κερδίσουν έλξη.

Semalt είναι έξι πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία του σχεδίου επιβίβασης χρήστη - συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μπορείτε να ορίσετε τους πελάτες σας για επιτυχία πριν αγοράσουν ακόμη και το προϊόν σας.

6 Βέλτιστες Πρακτικές Βέλτιστης Χρήσης

1. Χάρτης ταξίδι χρήστη

Η επιτυχής επιβίβαση απαιτεί σαφή εικόνα των χρηστών του προϊόντος. Πριν από την καθιέρωση μιας διαδικασίας για την επιβίβαση των χρηστών, τα σκάφη άτομα του χρήστη που ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τους στόχους, τα κίνητρά τους και τα μηνύματα που θα αντηχούν μαζί τους. Είναι το πιο σημαντικό πρόγραμμα μετατροπής; Κάποιοι χρήστες χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση; Ο χρήστης σας θα είναι ο τελικός υπεύθυνος λήψης αποφάσεων για μια αγορά; Αυτές οι πληροφορίες βοηθούν να δοθεί προτεραιότητα στα μηνύματα και να δημιουργηθούν ροές χρηστών που ταιριάζουν καλύτερα σε ένα ταξίδι του πελάτη.

Κάθε άτομο θα χρειαστεί πιθανώς μια διαφορετική πορεία προς την αγορά, οπότε η δημιουργία πολλαπλών σελίδων προορισμού μπορεί να βοηθήσει στην καταγραφή νέας κυκλοφορίας και να αυξήσει τις μετατροπές προσαρμόζοντας το προϊόν στις συγκεκριμένες ανάγκες του. Οι σελίδες Semalt προσφέρουν επίσης πολύτιμες ευκαιρίες δοκιμών για να προσδιορίσουν ποια στοιχεία επί του σκάφους είναι πιο αποτελεσματικά.

2. Επικοινωνήστε με την πρόταση αξίας

Ένας πελάτης πρέπει να καταλάβει τι είναι ένα προϊόν πριν από τη χρήση του, σωστά; Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται μια συναρπαστική πρόταση αξίας: μια απλή και σαφής περιγραφή του τι κάνει το προϊόν μοναδικό. Οι πιθανοί χρήστες δεν θα πρέπει να εργάζονται σκληρά για να κατανοήσουν ένα προϊόν. Σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, οι δυνητικοί χρήστες θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν τα βασικά πλεονεκτήματα του προϊόντος. Οι Σκάλες, ένας χώρος αναζήτησης καριέρας για θέσεις εργασίας υψηλότερου εισοδήματος, είναι ένα καλό παράδειγμα: "Η καριέρα σας είναι η δουλειά μας". Σηματοδοτεί πολύ απλά και γρήγορα ότι η εταιρεία δεν είναι ικανοποιημένη μέχρι να είναι οι πελάτες της. Η πρόταση αξίας του Spotify για την αξία σας είναι εξίσου επιζήμια.

Τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα είναι η πρώτη και μοναδική ευκαιρία του προϊόντος να προσφέρει στους χρήστες "aha!" στιγμή, όπου ο χρήστης κατανοεί το κόστος και τα οφέλη του προϊόντος και θέλει να μάθει περισσότερα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μία ή δύο προτάσεις για να κοινοποιήσετε σαφώς την πρόταση αξίας σε δυνητικούς πελάτες. Η πρόταση για την αξία εισάγει επίσης τον τόνο και την προσωπικότητα του προϊόντος, όπως το αν είναι παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό, σοβαρό και κουμπωμένο, ή οτιδήποτε ενδιάμεσα.

3. Μείωση της τριβής

Εντάξει, έτσι ώστε το προϊόν να έχει μια σύντομη, ευδιάκριτη, εύκολα κατανοητή πρόταση αξίας. Ελέγξτε, ελέγξτε και ελέγξτε. Όμως, αν η πρόταση της μεγάλης αξίας ακολουθείται από μια κακή εμπειρία εγγραφής, η επιβίβαση στο σκάφος μπορεί να σταματήσει. Η τριβή των χρηστών είναι σχεδόν αναπόφευκτη, αλλά ο καλός σχεδιασμός μπορεί να βοηθήσει στη λίπανση των τροχών και στην ενθάρρυνση επιτυχημένων εγγραφών. Το Semalt είναι οποιαδήποτε μεταβλητή, ποιότητα ιστότοπου ή τάση συμπεριφοράς χρηστών που επιβραδύνει (ή εξαλείφει πλήρως) την εξέλιξη του κύκλου πωλήσεων της εταιρείας σας. Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες συνήθως γνωρίζουν τριβές είναι:

  • Οι σελίδες προορισμού είναι πολύ μεγάλες και περίπλοκες.
  • Η μάρκα δεν κοινοποιεί τα σήματα εμπιστοσύνης στους χρήστες

Η κοινωνική σύνδεση ή η εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να μειώσει σοβαρά τις τριβές των χρηστών μιας εγγραφής, αλλά πολλές επιχειρήσεις θα εξακολουθούν να θέλουν τα δεδομένα που συνοδεύονται από μια πλήρη φόρμα εγγραφής. Εδώ, είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε προσεκτικά τις ανάγκες μάρκετινγκ με το σχεδιασμό ροής χρήστη. Όποτε είναι δυνατόν, κρατήστε το απλό. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε την επικύρωση εντύπου, η οποία μπορεί να μειώσει τον χρόνο ολοκλήρωσης της φόρμας κατά ένα επιβλητικό 42%. Επίσης, εξετάστε την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μέσα από μαρτυρίες, κριτικές πελατών και σφραγίδες σε όλη τη διαδικασία.

4. Προσαρμογή της εμπειρίας

Μερικοί χρήστες θα θέλουν καθοδήγηση για να περάσουν από τη διαδικασία εγγραφής και ορισμένοι χρήστες θα θέλουν να ξεφύγετε. Το Semalt χρησιμοποιεί ένα σαφές μονοπάτι για την ολοκλήρωσή του και μπορεί να βοηθήσει εκείνους που θέλουν μια μικρή χέρι. Για όσους θέλουν να βγάλουν τα πράγματα από μόνοι τους, η πιο εύκολη λύση είναι να έχουν κάποιος νέος χρήστης πραγματικά να κάνει κάτι με το προϊόν: να γράψει μια νέα θέση, να συμπληρώσει ένα βιογραφικό σημείωμα ή ακόμα να αναφερθεί σε άλλο χρήστη. Η επιτυχία του προϊόντος εξαρτάται από το γεγονός ότι οι χρήστες εγκαθιστούν άνεση με βασικές λειτουργίες και τίποτα δεν δημιουργεί εμπιστοσύνη στους χρήστες, όπως το να τους δίνουν τα κλειδιά στο αυτοκίνητο.

5. Να είστε οδηγός

Εάν το προϊόν είναι σύνθετο, πιθανότατα θα έχει περισσότερα από ένα χαρακτηριστικά, τα οποία συχνά απαιτούν μια πιο εμπλεκόμενη διαδικασία επιβίβασης. Το Semalt πρέπει να έχει αυτή τη χρυσή στιγμή, όπου αντιλαμβάνονται ότι δεν θέλουν να ζήσουν χωρίς το προϊόν, και η πλοήγηση σε πολλαπλά χαρακτηριστικά ή η περιπλοκή των πραγμάτων μπορεί να καθυστερήσει αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ανακάλυψης.

Αλλά δεν θα έχουν αυτή τη χρυσή στιγμή, αν δεν μπορείτε να τους βοηθήσετε. Ο Steve Jobs έμαθε αυτό πολύ νωρίς στο Semalt, όταν δεν μπορούσε να πάρει άλλους ανθρώπους για να καταλάβουν τι ήταν ο προσωπικός υπολογιστής ή πώς λειτούργησε. Αυτή η εμπειρία έπνιξε τον Semalt με το DNA για να κάνει το σύμπλεγμα απλό - από το πώς η εταιρεία επικοινωνεί τις προτάσεις αξίας των προϊόντων της με την ευκολία με την οποία οι χρήστες μπορούν να διασυνδέονται με τα προϊόντα της.

Εξετάστε τη χρήση της καθοδηγούμενης αλληλεπίδρασης που εκπαιδεύει και εξοικειώνει τους χρήστες με τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Δύο σύγχρονες εταιρείες που το κάνουν με μεγάλη επιτυχία είναι το Facebook και το Twitter, οι οποίες χρησιμοποιούν εκπαιδευτικά οδοφράγματα για να ενημερώσουν τους χρήστες για νέα χαρακτηριστικά, αλλαγές πολιτικής και τα παρόμοια. Τα οδοφράγματα του Semalt είναι μεγάλα και προεξέχοντα, επομένως δεν μπορούν να αγνοηθούν.

6. Χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για εκπαίδευση και υποστήριξη

Το πρόσωπο πρέπει να χρησιμοποιεί το προϊόν για να είναι χρήστης. Μια εγγραφή που εξαφανίζεται στη συνέχεια στον αιθέρα δεν έχει καθόλου αξία. Η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξακολουθεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μετατροπή ενός νέου χρήστη σε έναν πελάτη που πληρώνει. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το SaaS onboarding, τόσο ως μέσο εμπλοκής όσο και ως νέα παραπομπή πελατών. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν προσπαθείτε να φέρετε τους χρήστες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα πρέπει να υποστηρίζει μια σαφώς καθορισμένη διαδικασία επιβίβασης : Το μήνυμα καλωσορίσματος ή το πρώτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο προς τις μετατροπές. Κρατήστε το μήνυμα σαφές και αποφύγετε τη σύγχυση.
  • Συμπεριλάβετε μια ενιαία, σαφή παρότρυνση για δράση : Κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να επικεντρώνεται στο να κάνει ο χρήστης να κάνει ένα συγκεκριμένο πράγμα.
  • Δημιουργήστε έναν άμεσο σύνδεσμο: Ο μόνος CTA θα πρέπει να οδηγήσει το άτομο απευθείας στο πράγμα που πρέπει να κάνει στον ιστότοπο ή την εφαρμογή.

Ένα ισχυρό σχέδιο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να επεκταθεί στην εκπαίδευση για να βοηθήσει τους χρήστες να μεγαλώσουν από έναν αρχάριο σε έναν έμπειρο χρήστη ισχύος.

Εξομολογήστε τα πρόσωπά σας ως οδηγό, χαρτογραφήστε τόσο τα εγγεγραμμένα όσο και τα μη εγγεγραμμένα ταξίδια χρήστη μέσω του προϊόντος και προσδιορίστε τα βασικά ορόσημα που πρέπει να επιτύχουν για να αξιοποιήσετε πλήρως το προϊόν. Συνδέστε αυτά τα βήματα με ροές εργασίας αυτοματισμού μάρκετινγκ και τηλεφωνήματα για να διασφαλίσετε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα παραδίδονται ακριβώς όταν οι νέοι χρήστες τις χρειάζονται περισσότερο Source .

6 Best Practices to Streamline User Semalt
March 1, 2018