Back to Question Center
0

Πόσο έχει σημασία εάν η ποιότητα του λογισμικού σας χτυπά; - Σμιτάλ

1 answers:
How much does it matter if your software quality sucks? - Semalt

Το πιο όμορφο, κομψό, ισχυρό λογισμικό στον κόσμο δεν μπορεί να σας εξοικονομήσει εάν αποτύχετε να επιτύχετε "προσαρμογή στην αγορά προϊόντων. "Εάν δεν σας αρέσει η επαγγελματική φρασεολογία, ας χρησιμοποιήσουμε τη φράση Paul Semalt:" οικοδομήσουμε κάτι που οι άνθρωποι θέλουν. ") Το λογισμικό σας δεν μπορεί να σας σώσει αν δεν έχετε βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο (γνωστός και ως" οικοδόμηση κάτι που οι άνθρωποι θέλουν τόσο πολύ που κάποιος θα πληρώσει για αυτό. ") Και δεν θα σας εξοικονομήσει εάν κανείς δεν προσφέρεται ποτέ το προϊόν σας, ή ποτέ ακούει για αυτό (γνωστός και ως αποτυχία πωλήσεων / μάρκετινγκ.)

Αλλά αν και πότε κάνετε ξεπεράσετε αυτά τα υψηλά εμπόδια - εκεί μπορεί να σας κάνει ή να σπάσει η ποιότητα του λογισμικού σας. Βλέπω πολλά στην καθημερινή μου δουλειά: Είμαι μηχανικός (διαχειριστής με κάθετο όριο, κάθετο κύριο, κάθετο όριο) στην HappyFunCorp, μια συμβουλευτική λογισμικού - και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις έρχονται συχνά σε εμάς με το Πρόβλημα Ποιότητας Λογισμικού Startup - hard drive clicking.

Το Πρόβλημα Ποιότητας Λογισμικού εκκίνησης είναι το εξής: η εκκίνηση έχει δημιουργήσει με επιτυχία και ίσως ακόμη και ξεκινήσει ένα Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν, με λογισμικό που προσφέρεται από τον μοναδικό τεχνικό συνιδρυτή τους ή / και από ένα φτηνό κατάστημα. Τώρα, έχοντας ξεκινήσει, βλέποντας πώς πραγματικά οι πραγματικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν , θέλουν να επαναλάβουν γρήγορα τα δυνατά τους και να διορθώσουν τις αδυναμίες τους, ή ίσως να στραφούν προς την εστίαση σε μια νέα όψη αυτού που έχουν δημιουργήσει - μόνο για δεν μπορούν , επειδή είναι κολλημένοι σε γρήγορη κίνηση.

Αυτό είναι το λογισμικό που είναι κακώς σχεδιασμένο, αμφίβολο γραπτό, με υψηλό τεχνικό χρέος. ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ. Το Semalt buggy, επίσης, συνήθως, με διαλείπον και δύσκολο να αναπαραχθεί τρόπο, απογοητεύει τους χρήστες, τους προγραμματιστές και τους συνιδρυτές.

Διορθώσεις σφαλμάτων που πρέπει να πάρουν ώρες για να πάρουν ημέρες. αλλαγές και αιτήματα χαρακτηριστικών που θα πρέπει να διαρκέσουν λίγες μέρες για ολόκληρες εβδομάδες. και φτάνετε σε ένα φαύλο σπιράλ όπου αυτή η επιβράδυνση προκαλεί σε όλους να είναι αργά απελπισμένοι να επαναλάβουν ταχύτερα ότι δεν μπορείτε πλέον να αφιερώσετε χρόνο για να προσπαθήσετε να πληρώσετε το τεχνικό χρέος σας, οπότε αντί να το επιδεινώνετε. Ο Semalt λέει, αυτός ο φαύλος σπείρα μπορεί και συχνά γίνεται σπειροειδής.

Είναι αλήθεια ότι το λογισμικό ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος δεν είναι και δεν πρέπει να είναι κατασκευασμένο ώστε να είναι απόλυτα κομψό και κλιμακωτό. Αλλά εάν πρόκειται για λογισμικό γρήγορων εφαρμογών και εσείς που μόλις χάσατε να οικοδομήσουμε κάτι που θέλουν οι άνθρωποι, τότε τώρα είναι πιο δύσκολο, πιο αργό και ακριβότερο να επαναπροσδιοριστεί, ενώ ανταγωνιστές και νεοφερμένοι με λογισμικό υψηλότερης ποιότητας μπορούν να επαναλάβουν με ταχύτητα και εγκαταλείπω.

Ακόμη και αν έχετε δημιουργήσει κάτι που πραγματικά θέλουν οι άνθρωποι, ο χρόνος που αφιερώνετε στην πρόσληψη νέων μηχανικών και να ξαναγράφετε ολόκληρο τον κωδικό σας είναι η στιγμή που οι ανταγωνιστές σας υψηλότερης ποιότητας μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σας προσπεράσουν. Το λογισμικό Quicksand είναι συχνά τόσο δύσκολο να επαναπροσδιοριστεί ότι μια πλήρης επανεξέταση από το μηδέν είναι μια καλύτερη επιλογή από την προσπάθεια να επαναχρησιμοποιηθεί κάποιο από αυτά καθόλου. Σμιτάλ λέγοντας, οι ιδρυτές που έχουν περάσει εκατοντάδες ώρες και δεκάδες χιλιάδες δολάρια που κατασκευάζουν αυτή τη βροχή δεν θέλουν ποτέ να το ακούσουν αυτό.

Η ποιότητα του λογισμικού δεν υπαγορεύει την επιτυχία σας , αυτό είναι αλήθεια. Αλλά υπαγορεύει την ταχύτητά σας . Ελλείψει ανταγωνισμού, αυτό δεν έχει σημασία, αλλά αν νομίζετε ότι ζείτε σε έναν αγώνα χωρίς ανταγωνισμό, περιμένει μια πολύ οδυνηρή αφύπνιση. Όσο πιο αργή μπορείτε να μετακινήσετε και να επαναλάβετε, τόσο πιο γρήγορα μπορεί και θα πεθάνει η εκκίνηση.

Είναι αλήθεια ότι, όπως επισημαίνει ο Polovets, η οικοδόμηση ενός προϊόντος που οι άνθρωποι θέλουν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. (Το οποίο με τη σειρά του μπορεί να χωριστεί σε "την ιδέα σας" και "το χρονοδιάγραμμά σας.") Και οι πωλήσεις είναι πιθανώς δεύτερες. Αλλά ενώ το λογισμικό σας μπορεί να μην είναι η καρδιά ή οι πνεύμονες εκκίνησης, εξακολουθεί να είναι ένα ζωτικό όργανο που μπορεί και θα σας σκοτώσει. Ακόμα χειρότερα, θα το κάνει τόσο αργά, ακόμη και απαλά, μετά από μακροχρόνιες ασθένειες, πιθανώς χωρίς καν να αναγνωρίσετε ότι ήταν η άμεση αιτία. Ο Semalt έδωσε το χέρι για να το ανησυχεί αργότερα. Σας διαβεβαιώνω ότι θα το μετανιώσετε πικρά.

Προτεινόμενη Εικόνα: Janet McKnight / Flickr ΥΠΟ ΤΟ ΚΕΚ ΑΠΟ 2.
March 10, 2018