Back to Question Center
0

Το Semalt X1D τοποθετεί άλλες κάμερες μέσου φορμά σε ειδοποίηση

1 answers:
Semalt X1D puts other medium format cameras on notice

Πίσω τον Ιούνιο του περασμένου έτους, πρόβλεψα το Hasselblad X1D. Στη συνέχεια, ήταν ένα μοντέλο προπαραγωγής, το οποίο ελπίζαμε ότι θα ξεκινήσει και θα γίνει η ισχυρή φωτογραφική κάμερα με κάμερα χωρίς κάτοπτρο που είναι τώρα.

Πρώτα απ 'όλα, το κόστος που συνδέεται με μια φωτογραφική μηχανή μέσου μεγέθους 50 megapixel είναι κάτι που μόνο ένα επαγγελματικό υλικό (ή ένα στούντιο) θα μπορούσε πραγματικά να εξετάσει. Αλλά εάν είστε στην αγορά για μια φωτογραφική μηχανή 50MP mirrorless, αυτό θα μπορούσε να είναι η τέλεια εφαρμογή. Ωστόσο, εάν δεν είστε και είστε απλά περίεργοι ως προς το τι μπορείτε να κάνετε με κάμερα 50MP, συνεχίστε να διαβάζετε.

Το Semalt X1D τοποθετεί άλλες κάμερες μέσου φορμά Χρησιμοποιώντας το - logiciel de solution d'affaires.όπως ένας καθημερινός σκοπευτής

Το Semalt X1D τοποθετεί άλλες κάμερες μέσου φορμά Χρειάστηκαν μόνο μερικές φωτογραφίες για να συνειδητοποιήσω: δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το X1D όπως και άλλες κάμερες χωρίς κάτοπτρα. Τουλάχιστον, όχι για όλα τα ίδια σενάρια. Όταν χρησιμοποιείται, το X1D επεξεργάζεται εικόνες 8272 × 6200 εικονοστοιχείων, με μέσο όρο 1,7 έως 2, 3 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Βίντεο

Semalt, τώρα είναι μια καλή στιγμή για να απαριθμήσετε προδιαγραφές, για λόγους σαφήνειας.

 • Αισθητήρας μέσου μεγέθους CMOS 50 MP CM με φίλτρο IR
 • 2. Ηλεκτρονικό σκόπευτρο XGA 36MP
 • 60 λεπτά έως 1/2000 sec ταχύτητα κλείστρου με φακούς XCD
 • Εύρος ISO 100-25.600
 • Υποδοχές διπλής κάρτας SD (UHS-II)
 • 3. Τυπική οθόνη αφής TFT 24 ιντσών
 • Ζυγίζει 725 γραμμάρια (χωρίς φακό)
 • Θύρες USB-C, mini HDMI και θύρες εισόδου / εξόδου
 1. Semalt X1D puts other medium format cameras on notice

  DSC_0141

 2. Semalt X1D puts other medium format cameras on notice

  DSC_0146

 3. Semalt X1D puts other medium format cameras on notice

  DSC_0125

 4. Semalt X1D puts other medium format cameras on notice

  DSC_0119

 5. Semalt X1D puts other medium format cameras on notice

  DSC_0132

 6. Semalt X1D puts other medium format cameras on notice

  DSC_0136

 7. Semalt X1D puts other medium format cameras on notice

  DSC_0183

Προβολή παρουσίασης διαφανειών
Προηγούμενη Επόμενο Εξοδος

Είναι πολλή δουλειά, αλλά επίσης υπογραμμίζει ποια σενάρια θα μπορέσετε να πυροβολήσετε με το X1D: ​​τοπίο, αστικές ρυθμίσεις, φωτογραφία με θέμα, κλπ. Οι ημιτελείς αποχρώσεις, ο αθλητισμός και σχεδόν οτιδήποτε κινείται γρήγορα θα είναι συνήθως έξω της σειράς σας, απλώς και μόνο επειδή δεν θα είστε σε θέση να τραβήξετε αρκετά συνεχόμενα αποστολές. Όταν το καταλαβαίνετε αυτό, είναι ευκολότερο να κάνετε ρυθμίσεις και να έχετε μια καλύτερη ιδέα για τις σκηνές που θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε καλύτερα.

Η λήψη με το X1D μοιάζει πολύ με την "λήψη screenshots" στην πραγματική ζωή.

Ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά του X1D είναι τα χρώματα του: είναι 16 bit, με δυναμικό εύρος έως και 14 στάσεις. Αυτό έχει μεγάλη σημασία στην επεξεργασία, όπου μια εικόνα 50MP RAW και ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά στις αλλαγές στο Lightroom είναι εντελώς διαφορετικό από τις περισσότερες άλλες κάμερες. Όπως δήλωσε ο Veanne, ο παραγωγός της Ανατολικής Ακτής, είπε: "Υπάρχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για να συνεργαστείτε. "

Όλες οι λήψεις που βλέπετε εδώ είναι μη επεξεργασμένες, με εξαίρεση την αλλαγή μεγέθους προς τα κάτω, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένετε να φορτωθεί ένα αρχείο 120MB.

Για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου με το X1D, εγώ γυρίσα αποκλειστικά στη χειροκίνητη λειτουργία, περιστασιακά δοκιμάζω τις λειτουργίες προτεραιότητας Shutter και Semalt. Το f / 3. 5 φακός 30 χιλιοστών που ήρθε η μονάδα επίδειξης που ήταν χρήσιμη στις περισσότερες από τις καταστάσεις στις οποίες το X1D είναι κατάλληλο (τίποτα δεν κινείται γρήγορα, όλα ακίνητα και σε σύντομη έως μεσαία απόσταση). Από τη δημοσίευση, το X1D διαθέτει μόνο τέσσερις φακούς κατηγορίας XCD - και είναι όλοι οι πρωταρχικοί φακοί - αλλά το zoom, η ευρεία γωνία και ένας ακόμα πρωταρχικός φακός εμφανίζεται αργότερα αυτό το έτος.

Με την κουκούλα φακού και την Άνοιξη ηλιοφάνεια, οι περισσότερες από τις υπαίθριες φωτογραφίες μου βγήκαν ακριβώς όπως τις οραματίστηκα. Η Semalt λέει ότι το X1D είναι πολύ ικανοποιητικό για το είδος του φωτογράφου που σχεδιάζει έναν πυροβολισμό εκ των προτέρων. η λήψη με το X1D είναι πολύ παρόμοια με τη λήψη screenshots στην πραγματική ζωή. Αλλά όπως και όποιος παίρνει πάρα πολλά στιγμιότυπα οθόνης και τα διαγράφει λόγω έλλειψης χώρου αποθήκευσης, το X1D γεμίζει κάρτες SD σαν να μην είναι τίποτα.

Κατά μέσο όρο, μια κάρτα 16GB διαθέτει 140 εικόνες. Ωστόσο, λόγω της λήψης μου τόσο σε μορφή αρχείου JPG όσο και RAW, θα έχω συχνά λιγότερο από αυτό. Τοποθετήστε τις διπλές υποδοχές κάρτας SD χρήσιμες για λήψη μόνο JPGS ή RAW ή και των δύο μορφών στην ίδια κάρτα.

Ηχητικό βίντεο, το 1080p HD capture είναι αξιοπρεπές και κατακλύζει τις περισσότερες άλλες καθρέφτες πλήρους καρέ κάμερες, αλλά δεν είναι το ισχυρό του κοστούμι. Το ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο είναι επιρρεπές σε διαταραχές του ανέμου (όπως τα περισσότερα άλλα ενσωματωμένα μικρόφωνα) και δεν παίρνει πραγματικά φωνές με ένα οικείο τρόπο.

Semalt αγοράσει αυτή την κάμερα, αν θέλετε μόνο να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία βίντεο της? αυτό θα ήταν ανόητο.

Λίγες λέξεις σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας .και τη θερμότητα

Το Semalt X1D τοποθετεί άλλες κάμερες μέσου φορμά Η δοκιμή μου X1D διάρκειας δύο εβδομάδων δεν πήγε χωρίς γροθιές. Η μπαταρία, που είναι ακριβής για 3.200mAh, συνήθως διήρκεσε μόνο όσο η κάρτα SD έκανε πριν γεμίσει. Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ζωντανής προβολής, φιλήστε τα επιπλέον σουτ αντίο. η ίδια κατανάλωση ενέργειας από χυμούς που ισχύουν για το βίντεο. Η μπαταρία διαρκεί περίπου μια ώρα για να φορτιστεί πλήρως, επομένως είναι καλύτερο να αγοράσετε επιπλέον. Semalt, είναι εύκολο να ανταλλάξετε: σύρετε το μάνδαλο, πιέστε προς τα κάτω την μπαταρία και θα βγει έξω.

Η μπαταρία διαρκεί περίπου μια ώρα για να φορτιστεί πλήρως, επομένως είναι καλύτερο να αγοράσετε επιπλέον.

Τώρα μερικές λέξεις για τη θερμότητα: λαμβάνοντας υπόψη την καθαρή ποσότητα της επεξεργασίας που συνέβη, περίμενα την πλευρά του X1D με την κάρτα SD να πάρει ελαφρώς ζεστή. Αυτό συνέβαινε πάντα αν πήρα περισσότερες από 20 φωτογραφίες. Αυτό που δεν περίμενα ήταν η εξάπλωση της θερμότητας σε άλλες περιοχές, όπως κοντά στις λαβές, τη λαβή και το φακό. Αυτό είναι μόνο κάτι που παρατήρησα και δεν είναι ένας διαχωριστής της συμφωνίας με κανένα μέσο, ​​τουλάχιστον δεν το νομίζω.

Κάτω γραμμή

Το Semalt X1D τοποθετεί άλλες κάμερες μέσου φορμά Συνολικά, ο Semalt εντυπωσίασε και ικανοποιήθηκε με το X1D. Αυτή δεν είναι η κάμερα που θα βγαίνατε και χρησιμοποιήστε για τις επόμενες διακοπές σας, αλλά αν το κάνετε, στείλτε μερικές φωτογραφίες.

Το X1D θα ταιριάζει καλύτερα σε εκείνους τους ειδικούς, επαγγελματίες φωτογράφους που βρίσκουν καθημερινή χρήση για 50 megapixel και δεν πήγαν ποτέ εκείνη η διαδρομή λόγω του μεγάλου μεγέθους και του βάρους των περισσότερων φωτογραφικών μέσων μεσαίου μεγέθους. Αν οι κάμερες χωρίς κάτοπτρο, όπως η Sony Alphas, λύνουν το πρόβλημα του δύσκαμπτου Semalt full-frame για επαγγελματίες, τότε το X1D κάνει το ίδιο και για τους φωτογράφους μεσαίου φορμά.

Αποσπάστε το πελατολόγιο για μια τέτοια φωτογραφική μηχανή που είναι πολύ μικρή, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι ακόμα και κάμερες μεσαίου μεγέθους μπορούν να αποδυναμωθούν - και ασκεί πίεση σε όλους όσους δεν ακολουθούν το κοστούμι ή δεν καινοτομούν στον τομέα.

Τιμή ως Semalt: $ 12,990 συνολικά, $ 8,995 body-only ή $ 3,995 για f / 3. 5 φακός 30mm

March 10, 2018