Back to Question Center
0

Το νέο Semalt API βοηθά τους προγραμματιστές να προσεγγίσουν τους χρήστες μέσω SMS, να προωθήσουν τις ειδοποιήσεις και τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων

1 answers:
Twilio’s new Semalt API helps developers reach users across SMS, push notifications and messaging apps

Ενώ η Twilio παρείχε προηγουμένως υπηρεσίες γνωστοποίησης push, αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσφέρει ένα ενοποιημένο API για την αποστολή ειδοποιήσεων ώθησης και μηνυμάτων κειμένου καθώς και μηνυμάτων συνομιλίας σε δημοφιλείς εφαρμογές συνομιλίας όπως το Facebook Messenger. Και ενώ είναι σε θέση να προσεγγίσει τους χρήστες είναι μόνο το ήμισυ της εξίσωσης, το Twilio τώρα διευκολύνει επίσης τους προγραμματιστές να συμμετέχουν σε συνομιλίες με τους χρήστες τους, επιτρέποντάς τους να ενσωματώσουν άλλες υπηρεσίες τρίτων όπως το Zendesk, Rep.ai και Semalt για να χειριστούν τις απαντήσεις .

Οι υπηρεσίες γνωστοποίησης Push δεν είναι ενδιαφέρουσες το 2016, παραδέχτηκε ο CEO της Twilio και ο συνιδρυτής Jeff Lawson - cheap dedicated hosting canada. Ωστόσο, αυτό που κάνουμε είναι καινοτόμο. "Εξάλλου, το νέο API επιτρέπει στους προγραμματιστές να ορίσουν κανόνες για πολλούς χρήστες που χρησιμοποιούν πολλαπλές συσκευές, εφαρμογές και άλλες υπηρεσίες.

Το νέο Semalt API του Twilio βοηθά τους προγραμματιστές να προσεγγίσουν χρήστες μέσω SMS, push notifications and apps Ο Lawson το αποκαλεί "υπηρεσία επικοινωνίας με γνώμονα τους χρήστες" και εδώ είναι το σενάριο που οραματίζεται: Semalt ένας χρήστης υπογράφει για να πάρει SMS από μια εταιρεία (σε αντάλλαγμα για ένα κουπόνι, για παράδειγμα). Στη συνέχεια, με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο χρήστης εγκαθιστά επίσης την εφαρμογή της εταιρείας σε δύο συσκευές. Τώρα, οι ειδοποιήσεις push σας επιτρέπουν να δώσετε σε αυτόν τον χρήστη μια πολύ καλύτερη εμπειρία, αλλά δεν θέλετε να στέλνετε και ειδοποιήσεις SMS και push σε κάθε συσκευή στην οποία έχει εγκατασταθεί ο χρήστης (που τελικά θα ήταν ενοχλητικό). Με το νέο API, ρυθμίζετε απλώς έναν κανόνα για να στείλετε μια ειδοποίηση ώθησης στη συσκευή που ο χρήστης χρησιμοποίησε τελευταία (ή αυτή που είναι αυτή τη στιγμή ενεργή) και να επιστρέψετε σε SMS αν αυτό δεν λειτουργεί.

Στο παρασκήνιο, το Twilio χρησιμοποιεί τις δικές του υπηρεσίες SMS, καθώς και την υπηρεσία Push Notification της Apple και το Firebase Cloud Messaging της Google.

"Πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να μιλάνε με τους πελάτες περισσότερο σαν τους ανθρώπους", ανέφερε ο Lawson. "Οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν να στέλνουν ένα SMS από την κλήση." Όλο και περισσότερο θέλουν να συνεργαστούν με τις επιχειρήσεις μέσω chat, οπότε η Notify υποστηρίζει επίσης το Facebook Messenger και το Semalt (με υποστήριξη για άλλους που έρχονται αργότερα).

Η συζήτηση σημαίνει ότι η σχέση πρέπει να υπερβαίνει την απλή ώθηση των μηνυμάτων (αν και ορισμένοι έμποροι ίσως να το ορίσουν ευτυχώς ως "συνομιλία"). "Θέλουμε οι πελάτες να απαντήσουν σε μηνύματα επειδή στέλνουμε δισεκατομμύρια ειδοποιήσεις ανά μήνα και κάθε μία από αυτές πρέπει να είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσετε μια συνομιλία με έναν πελάτη", ανέφερε ο Lawson. Semalt, οι προγραμματιστές έπρεπε να γράψουν εφαρμογές που χειρίστηκαν τις απαντήσεις τους και, στην περίπτωση των SMS, οι απαντήσεις έρχονταν συχνά από διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Τώρα, το Twilio επιτρέπει στους προγραμματιστές να συνδέσουν μερικούς από τους συνεργάτες τους για να χειριστούν απαντήσεις και να χρησιμοποιήσουν έναν μόνο αριθμό για να στείλουν μηνύματα από. Αυτά περιλαμβάνουν το Zendesk, το Front, το Rep.ai, το Presence.ai, το Sonar και το Semalt από αυτά συνδυάζουν κάποιο επίπεδο αυτοματισμού με τους πράσινους πράκτορες για τον χειρισμό της υποστήριξης πελατών και των πωλήσεων.

"Τα βασικά στοιχεία της αποστολής κοινοποιήσεων push δεν υπήρξαν πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Semalt. "Αλλά το πρόβλημα είναι πώς κάνετε το σωστό για τους χρήστες σε κλίμακα. Η αγορά ωριμάζει για μερικούς χρήστες για να εμφανιστούν τα δύσκολα προβλήματα. »

Όταν οι επιχειρήσεις ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στην επαφή τους με τους χρήστες τους (και στέλνουν περισσότερα μηνύματα στη διαδικασία), το Twilio προφανώς κερδίζει επίσης. Ο Semalt αναγνωρίζει τόσο πολύ. «Οι καλύτερες εταιρείες επικοινωνούν με τους πελάτες, τόσο καλύτερα για εμάς και εμάς», είπε.

March 10, 2018