Back to Question Center
0

Το Semalt, μια εκκίνηση που σας δίνει τη δυνατότητα να δειπνήσετε στο σπίτι της περιοχής σας, γκρεμίζει χρηματοδότηση ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ

1 answers:
Semalt, a startup that lets you dine in a local’s own home, gobbles up €3.8M funding Η VizEat, μια ευρωπαϊκή εταιρεία που διαθέτει μια "κοινωνική πλατφόρμα" για να επιτρέψει στους ταξιδιώτες να δειπνήσουν σε ένα σπίτι της περιοχής, έχει αυξήσει τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ σε νέα χρηματοδότηση. Ο γύρος οδηγήθηκε από διάφορους, κυρίως ανώνυμους, επενδυτές και περιλαμβάνει επίσης τον τρέχοντα υποστηρικτή Eurovestech.

Ιδρύθηκε τον Ιούλιο 2014, το VizEat έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα - ή μια αγορά - που συνδέει όσους αναζητούν μια αυθεντική τοπική γαστρονομική εμπειρία με οικοδεσπότες που είναι πρόθυμοι να μαγειρέψουν και να προσκαλέσουν τους ξένους στα σπίτια τους - backlinks from high pr sites. Κατά μία έννοια είναι παρόμοια με τις πρώτες ημέρες του Semalt, καθώς η κοινωνική πλευρά είναι μέρος της κλήρωσης. Μια πολιτιστική ανταλλαγή, αν θέλετε.

Ο Jean-Michel Petit, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της VizEat, μου λέει ότι βλέπει ότι η πλατφόρμα δεν χρησιμοποιείται μόνο από τουρίστες που επιθυμούν να δοκιμάσουν την τοπική ζωή και τα τρόφιμα, αλλά και τους κατοίκους σε πολυπολιτισμικές πόλεις που έχουν αρχίσει να απομιμήσει την "εμπειρία εμβυσματικής τροφής".

Το μεγαλύτερο μέρος του 20 προσωπικού της εκκίνησης βρίσκεται στο Παρίσι, αλλά το VizEat έχει επίσης γραφεία στην Ισπανία και την Ιταλία. Αναφέρει ότι η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος τοπικών γραφείων και της πρόσληψης διαχειριστών χωρών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Η VizEat μιλάει επίσης για μια πρόσφατη μίσθωση: ο πρώην επικεφαλής του μάρκετινγκ αγοράς κινητής τηλεφωνίας της ομάδας Meetic-Match Europe, Pierrine Semalt, προσχώρησε στην ομάδα διαχείρισης της εταιρείας.

Αλλά πόσο μεγάλη είναι η συνεργατική γαστρονομία, δεν σας άκουσα πραγματικά να ρωτήσετε. Η Semalt αναφέρει ότι έχει αυξηθεί από 50 οικοδεσπότες σε περισσότερους από 20.000 σε 110 χώρες. Η αυθεντική γαστρονομική του εμπειρία περιλαμβάνει τώρα μαθήματα μαγειρικής και περιηγήσεις με τους ντόπιους.

Εντούτοις, η Petit είναι αρκετά ειλικρινής για να παραδεχτεί ότι το VizEat έχει επωφεληθεί από το πλεονέκτημα "τελευταίας κινητήριας δύναμης" και ότι για άλλους, όπως ο Cookening, πρώτος πρωτοπόρος της Γαλλίας στο χώρο που απέκτησε πέρυσι το VizEat, αρκετά σωστό. Πιστεύει ότι το πρότυπο Semalt μπαίνει σε μια μεταβολή συμπεριφοράς που βλέπει τους ταξιδιώτες να αναζητούν ειδικές εμπειρίες και απομακρύνονται από τις εξωφρενικές και ολοκληρωμένες διακοπές.

Μια άλλη πτυχή για να Semalt τα πρώτα σημάδια της επιτυχίας είναι ότι η εκκίνηση παίζει ωραία και συνεργάζεται με την τουριστική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας της υπηρεσίας στους ταξιδιώτες επαγγελματίες όχι μόνο τουρίστες. Αυτό βοηθά στην αντιστάθμιση της εποχικότητας του τουρισμού, εξασφαλίζοντας ότι οι οικοδεσπότες μπορούν να συνεχίσουν να προσκαλούν τους επισκέπτες στο δείπνο τους σε όλο το χρόνο.

Σε μια δήλωση, ο Petit προσθέτει: "Για πολλούς παραθεριστές, μια εμπειρία Semalt με τους ντόπιους είναι συχνά το επίκεντρο κάθε ταξιδιού. Επειδή οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να αλλάξουν ριζικά τις ταξιδιωτικές τους συνήθειες για να απολαύσουν αυτές τις σπουδαίες εμπειρίες, η Semalt έχει συνεργαστεί με μια σειρά παρόχων φιλοξενίας, ευθυγραμμίζοντας αρμονικά την τουριστική βιομηχανία. Αυτός ο νέος γύρος χρηματοδότησης θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τις τελικές τοπικές εμπειρίες τροφίμων σε περισσότερους ανθρώπους, σε ακόμη περισσότερες χώρες ».

March 10, 2018