Back to Question Center
0

Αλλαγές στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών API του Adwords θα μπορούσαν να συμβολίσουν το τέλος της παρακολούθησης SERP

1 answers:

Στην πραγματικότητα, το SEO είναι μια εσφαλμένη ονομασία. Ενώ υπάρχουν και άλλες μηχανές αναζήτησης εκεί έξω, οι περισσότεροι υπεύθυνοι ιστού δεν ενδιαφέρονται για βελτιστοποίηση για οτιδήποτε άλλο εκτός από την Google και από αυτήν την άποψη μπορούμε να αρχίσουμε να την ονομάζουμε 'GO' ή 'Google Optimization' (και το 'go' έχει ένα ωραίο προληπτικό ήχο σε αυτό).
Changes to Adwords API Terms of Service Could Spell the End of SERP Tracking Semalt

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι δημιούργησε μια πολύ μονόπλευρη σχέση και ένα κομμάτι μονοπωλίου της αγοράς που σημαίνει όταν η Google κάνει κάτι - ο ιστός κλείνει και ακούει. Και για άλλη μια φορά μια αλλαγή στην πολιτική της Google μπορεί να έχει πολλούς από εμάς να τρέχουμε σαν κοτόπουλα χωρίς κεφάλι. Τι πήγαν και έκαναν αυτή τη φορά; Αλλάξτε μόνο τους όρους και τις προϋποθέσεις του API. Ας δούμε τι σημαίνει αυτό για σένα - uhren herren chronograph.

Σχετικές Δημοσιεύσεις:
Top 10 τρόποι να αποτύχει με το Google AdWords (Infographic)
5 Killer Συμβουλές AdWords για τη μετατροπή των κλικ

Ποιος επηρεάζει αυτό;

Εάν τρέχετε έναν ιστότοπο που «εξαλείφει» τα δεδομένα αναζήτησης για να παρέχει σε άλλους webmasters, τότε θα είστε πολύ εξοικειωμένοι με τις συνέπειες που θα έχει για την επιχείρησή σας. Ουσιαστικά το API του AdWords είναι ένα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες τέτοιων ιστότοπων και επιχειρήσεων για να κάνουν μεγάλο αριθμό ερωτημάτων στις μηχανές αναζήτησης της Google, οι οποίες αποκτούν πληροφορίες σχετικά με τα SERP, τη θέση ορισμένων ιστοτόπων και την επιτυχία συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών και όλων των ειδών από άλλες πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για τους κατόχους ιστότοπων. Πολλοί ιστότοποι θα παρέχουν στη συνέχεια μια υπηρεσία χρησιμοποιώντας λογισμικό μαζί με το API του AdWords, προκειμένου να «αποξεσβήσουν» πληροφορίες που μπορεί να είναι σχετικές με τους επισκέπτες τους. Παρέχουν πληροφορίες στους επισκέπτες τους και ως αποτέλεσμα έχουν μεγάλο όγκο κίνησης.

Τώρα όμως το Google έχει σταματήσει να το επιτρέπει. Ενώ προηγουμένως οι όροι και οι όροι της δήλωσαν ότι τα δεδομένα API θα μπορούσαν να μοιραστούν "μόνο αν όλα τα δεδομένα είναι σε συγκεντρωτική μορφή που δεν μπορούν να συσχετιστούν με συγκεκριμένους λογαριασμούς χρηστών", τώρα διαβάζει ότι δεν μπορεί να μοιραστεί «αν τα δεδομένα API του AdWords είναι σε αναγνωρίσιμη ή συγκεντρωτική μορφή ».

Ως εκ τούτου, τοποθεσίες όπως το Wordstream και το Raven χρειάστηκε να σταματήσουν να παρέχουν πολλά από τα δωρεάν εργαλεία τους. Φυσικά αυτό επηρεάζει και εκείνους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία ή ακόμα και να βασίζονται σε αυτά.

Συνέπειες

Φυσικά, η κύρια συνέπεια αυτού θα είναι για τοποθεσίες όπως αυτές που αναφέρονται, αλλά είναι επίσης πιθανό να έχει ευρύτερες συνέπειες. Πολλοί ιδιοκτήτες ιστότοπων, για παράδειγμα, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν άλλα εργαλεία και συστήματα εντοπισμού θέσης ανεξάρτητα από το αν συμμορφώνονται ή όχι με τους όρους παροχής υπηρεσιών της Google, ενώ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν νέες μέθοδοι για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της κατάταξης λέξεων-κλειδιών. Οι έξυπνοι webmasters και εταιρείες SEO θα είναι σε θέση να αποκτήσουν πολλές από τις πληροφορίες που χρειάζονται οι ίδιοι, αν και μπορεί να περιλαμβάνουν λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από την πλευρά τους.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει και πάλι τα συναισθήματα των webmasters έναντι της Google. Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι η Google κάνει τα πράγματα δύσκολα για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων χωρίς να δίνει αυτή την πολύ προειδοποίηση ή λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι αποφάσεις τους σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί κάπως υποκριτικό όταν τόσο μεγάλο μέρος του ηθικού γίγαντα της έρευνας περιστρέφεται καθιστώντας τις πληροφορίες ελεύθερες και εύκολο να βρεθούν - καθώς συνεχίζουν να υπενθυμίζουν στους εκδότες που δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτούς την ευρετηρίαση των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Changes to Adwords API Terms of Service Could Spell the End of SERP Tracking Semalt

Συνδέστε

March 18, 2018