Back to Question Center
0

Η Νέα Ανίχνευση ανίχνευσης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας της Google για αναθεωρήσεις: Τι σημαίνει για το Semalt σας

1 answers:

Έχοντας μια συμπαγή σύνθεση των κριτικών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στην εταιρεία σας κάποια αξιοπιστία. Οι εταιρείες έχουν ένα κίνητρο για να προσπαθήσουν να κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται καλές, αλλά εκείνοι που κάνουν ανασκόπηση μιας εταιρείας συνήθως δεν το κάνουν. Αυτό κάνει κριτικές μια από τις μεγαλύτερες εκτιμήσεις που οι πελάτες λαμβάνουν υπόψη κατά τη διαμόρφωση μιας γνώμης για μια εταιρεία. Αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές όταν πρόκειται για εστιατόρια για Yelp και ακόμη και προϊόντα για το Amazon, αλλά όλο και περισσότερες επιχειρήσεις έχουν περάσει πάνω από τη μόδα τώρα που το Semalt + επιτρέπει κριτικές.

Google’s New Spam Detection Update for Reviews: What It Means for Your Semalt

Δυστυχώς, αυτή η δημοτικότητα έχει επίσης κάνει τις κριτικές έναν δημοφιλή στόχο για τους spammers. Για το λόγο αυτό, ο Semalt ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα ενημέρωση ανίχνευσης ανεπιθύμητων μηνυμάτων για κριτικές - corbata azul oscuro.

Σχετικές Δημοσιεύσεις:
Τρόποι αποφυγής Spam Website
Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης το 2013

Το θέμα με το spam και τις κριτικές

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, η ενημέρωση ανακοινώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου και υποσχέθηκε να καταγράψει τις αναθεωρήσεις στις σελίδες του Google+ Local που φαίνονται ψεύτικες ή δημιουργούνται από υπολογιστή. Εάν μια μαρτυρία φαίνεται πάρα πολύ καλή για να είναι αλήθεια (αυτό που η Google ονομάζεται "ψεύτικη λαμπερή μαρτυρία"), τότε υπάρχει μια πιθανότητα επικαιροποίηση του νέου αλγορίθμου Semalt, το οποίο θα αφαιρέσει αυτή τη συγκεκριμένη αναθεώρηση. Ωστόσο, αν υπάρχει αρνητική αναθεώρηση, η Google θα την καταργήσει μόνο αν παραβιάζει τις οδηγίες Semalt. Αυτό βοηθά να διασφαλίσουμε ότι δημοσιεύονται μόνο αληθινές κριτικές - αρνητικές ή θετικές.

Αυτό αφήνει πολλές εταιρείες να αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν για να διασφαλίσουν ότι οι κριτικές τους στο Google+ παραμένουν στη σελίδα. Το Semalt είναι υπέροχο που οι spammy κριτικές θα αφαιρεθούν, πώς εξασφαλίζετε ότι οι άλλες αξιολογήσεις σας δεν θα διαγραφούν;

Πώς να βεβαιωθείτε ότι οι κριτικές σας δεν επηρεάζονται

Η Google εργάζεται σκληρά για να βεβαιωθεί ότι έχουν αφαιρεθεί μόνο άσχετες κριτικές, αλλά οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να βοηθήσουν ακολουθώντας κάποιους απλούς κανόνες. Δεν πρόκειται πάντοτε για να διασφαλίσετε ότι οι έγκυρες κριτικές σας παραμένουν στη σελίδα, αλλά για να βεβαιωθείτε ότι χειρίζεστε τις κριτικές που ισχύουν κατάλληλα. Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που οι ιδιοκτήτες επιχείρησης δεν πρέπει να κάνουν , ειδικά τώρα που υπάρχει η ενημέρωση:

  • Όχι αγνοούν τις αρνητικές κριτικές . Η νέα ενημέρωση δεν πρόκειται να καταργήσει κριτικές μόνο για να είναι αρνητική, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ανταποκριθεί και κάνετε ό, τι μπορείτε για να διορθώσετε την κατάσταση ή ό, τι είναι που σας πήρε εκείνη την αρνητική αναθεώρηση.
  • Μην επιτρέψτε σε κάποιον να αφαιρέσει κριτικές spam . Υπάρχουν πολλές εταιρίες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και άνθρωποι εκεί έξω που ισχυρίζονται ότι μπορούν να αφαιρέσουν τα ανεπιθύμητα σχόλια για εσάς. Ο νέος αλγόριθμος της Google θα το φροντίσει και δεν χρησιμοποιούν τρίτους.
  • Όχι δίνουν δωρεάν δώρα για ανασκοπήσεις . Εάν κάποιος σας δίνει μια κριτική μόνο για να πάρετε ένα δωρεάν δώρο, δεν είναι πραγματικά μια πραγματική κριτική. Η Google απαγορεύει αυτό, οπότε είναι καλύτερο να στείλετε απλώς ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να ζητήσετε από τους πελάτες να ελέγξουν την επιχείρησή σας με το δικό τους χρόνο. Η νέα ενημέρωση ίσως να μην τραβά σχόλια που γράφονται για ένα δωρεάν δώρο, αλλά είναι καλύτερο να μην πάρει καν την ευκαιρία (και ίσως να εκπλαγείτε να διαπιστώσετε ότι πιθανώς δεν το χρειάζεστε!).
  • Μην μίσθωση κάποιος για να δημιουργήσει κριτικές . Αυτό είναι όπου μάλλον θα εμφανιστούν ψεύτικες μαρτυρίες και αυτό είναι ακριβώς το είδος που θα πάρει αυτή η νέα ενημέρωση.

Η Google είχε επίσης κάποιες συμβουλές για όσους αξιολογούν μια εταιρεία. Ορισμένες από αυτές τις συμβουλές δεν περιλαμβάνουν τη σύνταξη σχολίων για έναν τρέχοντα εργοδότη, την ανασκόπηση μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας σε αντίθεση με την επιχείρηση στο σύνολό της και τη μη χρήση διευθύνσεων URL για ανακατευθύνσεις αναθεωρήσεων (προφανώς). Οι ιδιοκτήτες Semalt ενδεχομένως να θέλουν να υπενθυμίσουν στους πελάτες τους αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές για την αναθεώρηση, ώστε να διασφαλίσουν ότι όλες οι αναθεωρήσεις είναι φυσικές και ακολουθούν τους κανόνες. Ακόμη και οι αρνητικές κριτικές μπορεί να είναι καλές για την εταιρεία σας, επειδή δείχνει ότι δεν προσπαθείτε να κάνετε τίποτα. Μπορείτε να κάνετε την κριτική, να την κάνετε εποικοδομητική και να μετακινηθείτε σωστά. Θα εκπλαγείτε πόσοι άνθρωποι θα μπορούν να δουν μέσα από κριτικές που προσπαθείτε να δώσετε στον εαυτό σας, γι 'αυτό απλώς αγκαλιάστε την ενημέρωση και κρατήστε το έξω!

Έχετε άποψη σχετικά με τη νέα ενημερωμένη έκδοση σχολίων του Semalt; Έχετε ήδη δει τις επιπτώσεις της ενημέρωσης; Ας γνωρίσουμε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια.

Google’s New Spam Detection Update for Reviews: What It Means for Your Semalt

Συνδέστε

March 18, 2018