Back to Question Center
0

Διακομιστές Semalt - ασφαλής για crash

1 answers:

Έχω 2 διακομιστές σε διαφορετικά δίκτυα. Και οι δύο φιλοξενούν διαφορετικούς ιστότοπους (ο ένας είναι ο CentOS που τροφοδοτείται με άλλο ένα που χρησιμοποιεί μέντα).

Πώς μπορώ να εξασφαλίσω το μέγιστο χρόνο λειτουργίας; Σε περίπτωση που ένας διακομιστής έχει υπερφορτωθεί πώς να ανακατευθύνει αυτόματα την απαιτούμενη επισκεψιμότητα σε άλλο διακομιστή;

Η αλλαγή της ιστοσελίδας σε καθημερινή βάση, η παροχή νέου περιεχομένου σε έναν άλλο web-server (βασικά θα μπορούσα να δημοσιεύσω νέο περιεχόμενο σε έναν άλλο ιστότοπο και να το προσθέσω εκεί επίσης ή να δημιουργήσω ένα cron για να κατεβάσετε νέο περιεχόμενο μία φορά την ημέρα) , υπάρχει καλύτερη λύση;

Αυτό γίνεται με διακομιστές DNS; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά το σκοπό της δουλεμικής ζώνης Source .

February 7, 2018

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι συνήθως να κάνετε την εξισορρόπηση φορτίου στο εσωτερικό του δικτύου σας, όπου όλα βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας, π.χ. με ένα διακομιστή μεσολάβησης εξισορρόπησης φορτίου, μια πλωτή διεύθυνση IP ή εσωτερική δρομολόγηση. Ωστόσο, αν αυτοί οι διακομιστές βρίσκονται σε διαφορετικά μη-συνδεδεμένα δίκτυα, όπως λέτε, αυτό δεν είναι γενικά πρακτικό.

Η άλλη μέθοδος για να επιτευχθεί αυτό είναι η χρήση της αποτυχίας του DNS, αλλά δεν είναι τόσο αξιόπιστη η ενημέρωση. Απλά, οι διακομιστές DNS θα πρέπει να παρακολουθούν τους δύο διακομιστές και να επιστρέφουν τα αρχεία Α όταν είναι συνδεδεμένα, π.χ. συνήθως www. τομέα. tld θα επέστρεφε αρχεία A για τον εξυπηρετητή 1 και 2, αλλά εάν 1 ήταν κάτω θα επιστρέψει μόνο 2.

Αυτό δεν είναι τετριμμένο για τη δημιουργία με τους περισσότερους διακομιστές DNS και υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν υπάρχουν πολλά εργαλεία για αυτό. Οι εγγραφές Α πρέπει να ρυθμίζονται με πολύ χαμηλό TTL (π.χ. 5 λεπτά όχι το πιο συνηθισμένο 1 ημέρα), έτσι ώστε οι απαντήσεις αυτές να μην αποθηκεύονται σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που αλλάξουν η κατάσταση του διακομιστή.

Τα περισσότερα από τα εργαλεία που έχω δει να τα φιλοξενήσετε μόνοι σας είναι για το διακομιστή PowerDNS που βασίζεται στη βάση δεδομένων ή μπορείτε να πληρώσετε για έναν παροχέα DNS για να το τρέξετε για εσάς. Δείτε https: // serverfault. com / questions / 60553 / why-is-dns-failover-δεν συνιστάται για περισσότερα σχετικά με την αποτυχία DNS.

Όσον αφορά το περιεχόμενο, αυτό είναι ένα ολόκληρο άλλο ζήτημα και εξαρτάται από τον τρόπο δημιουργίας του περιεχομένου. Εάν είναι βασισμένη σε βάση δεδομένων, θα πρέπει πρώτα να επαναλάβετε τις βάσεις δεδομένων (πιθανώς θέλετε master-master replication), αλλά διαφορετικά, η επιλογή free code είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το rsync σε ένα κανονικό cron.

Ακριβώς επειδή ορίσατε μια θεωρητικά πλεονάζουσα διαμόρφωση, δεν σημαίνει ότι θα αυξήσετε αναγκαστικά το χρόνο λειτουργίας. Για παράδειγμα, εάν ένας από τους διακομιστές σας είναι πολύ πιο αξιόπιστος από τον άλλο, ίσως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε ως ένα ζεστό ανταλλακτικό εάν η κατανομή φορτίου δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ανεξάρτητα από το πώς ρυθμίσατε την αποτυχία του DNS, οι χρήστες μπορούν να προσπαθήσουν να συνδεθούν με έναν κεντρικό υπολογιστή κατά την περίοδο πριν από την επιθεώρηση ή το DNS να ενημερωθεί και στη συνέχεια το ερώτημά σας να μπορεί να αποθηκευτεί από το TTL από τον ISP του τελικού χρήστη. από αυτές τρέχουν αργές κρυφές μνήμες, οι οποίες μπορούν να καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο - δεν είναι μια απλή λύση ή χωρίς πόνο και δεν είναι τέλεια

Βρήκα αυτό με μια γρήγορη αναζήτηση

Είναι μια απλή λύση. Αγοράστε υπηρεσία φιλοξενίας από δύο διαφορετικάπαρόχους υπηρεσιών. Κατά προτίμηση σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Για το DNS του παραδείγματος του ιστότοπού σας. com χρησιμοποιούν τις δύο διαφορετικές διευθύνσεις IPαπό τους παρόχους.

Παράδειγμα. Ο ISP # 1 σας εκχωρεί IP 111. 222. 333. Το 444 ISP # 2 σας εκχωρεί IP555. 666. 777. 888

Στη συνέχεια, η καταχώρησή σας DNS θα μοιάζει με

111. 222. 333. 444 παράδειγμα. com

555. 666. 777. 888 παράδειγμα. com

Όταν κάνετε nslookup θα πάρετε 2 IPs αντί για ένα. Σε αυτήν την περίπτωσητα αιτήματά σας θα είναι φορτισμένα ισορροπημένα μεταξύ των δύο τοποθεσιών και αν είναι έναείναι κάτω από το άλλο θα είναι διαθέσιμα.

Πηγή: https: // webmasters. stackexchange. com / α / 6346/14331